«Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ για αύξηση της ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών

Αλλά διαπιστώνει και αύξηση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής

«Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ για αύξηση της ανεργίας των νέων

 «Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ για αύξηση της ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών) της ΕΣΕΕ,  το ποσοστό ανεργίας εμφανίζει στασιμότητα για τρίτο διαδοχικό μήνα, με την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών να καταγράφει μηνιαία διόγκωση, ενώ προβληματισμό προκαλεί η παρατεταμένη υποχώρηση του αριθμού των απασχολουμένων στη διάρκεια του φθινοπώρου.

Παράλληλα, το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι νέες προσλήψεις να υπολείπονται των αποχωρήσεων/απολύσεων, ταυτόχρονα όμως διαγράφεται μία ροπή ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και  νοικοκυριών μετά την αυξητική μεταβολή τους στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2017, σημείωσαν υποχώρηση τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, με το επόμενο όμως χρονικό διάστημα να αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την εντός του τρέχοντος έτους πορεία τους.

Θετική επίδοση, μετά από 4 συναπτούς μήνες, κατέγραψε ο εποχικά διορθωμένος - εκτός καυσίμων - ΔΚΕ στο Λιανικό Εμπόριο το Δεκέμβριο του 2017, συμβάλλοντας έτσι στην ετήσια συγκριτική αύξηση του δείκτη σε επίπεδο δωδεκάμηνου (2017/2016).

Στη διάρκεια του παρελθόντος έτους σημειώθηκε σημαντική τόνωση των εξαγωγών, η οποία όμως αντισταθμίστηκε από την ακόμη ευρύτερη άνοδο των εισαγωγών, διογκώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2017, επιτείνοντας την ανάγκη αύξησης, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, της εγχώριας παραγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top