Νέες αντικειμενικές αξίες με διαδικασία εξπρές μέσα σε 20 ημέρες – Τρέχει και δε φτάνει η κυβέρνηση

Προσλαμβάνει πραγματογνώμονες με δέλεαρ ότι θα τους πληρώνει μέχρι 5.000 ευρώ τον καθένα αν προλάβουν να το κάνουν

Αντικειμενικές αξίες-εξπρές μέσα σε 20 μέρες

Περίπου 100 πραγματογνώμονες για να κατορθώσουν το… αδύνατο, αναζητά η κυβέρνηση, προκειμένου να βγάλουν 10.000 αντικειμενικές τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα μέσα σε… 20 ημέρες!

Την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τις καθορίσουν από το 2010 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, επειδή η κτηματαγορά έχει διαλυθεί και δεν υπάρχουν στοιχεία για τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών αναθέτει σε ιδιώτες να βγάλουν τις αξίες των ακινήτων, με δέλεαρ ότι θα τους πληρώνει μέχρι 5.000 ευρώ τον καθέναν, αν προλάβουν να το κάνουν.

Το πώς θα γίνει αυτό, προκύπτει από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, για να προσλάβει πιστοποιημένους εκτιμητές που θα ετοιμάσουν και θα καταθέσουν εισηγήσεις μέσα σε 20 μέρες, για το πόσο αξίζουν τα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, όπου ισχύει το σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμητές που θα προσληφθούν, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην προκήρυξη, θα λάβουν αμοιβή 50 ευρώ ανά τιμή ζώνης και έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι εκτιμητές θα πρέπει εντός 20 ημερών από την επιλογή τους να υποβάλουν στο υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις τους για τις τιμές ζώνης, χωρίς όμως αυτές να είναι δεσμευτικές για το ΥΠΟΙΚ.

H πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών στο πεδίο ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών και η  υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από την 2.1.2018 μέχρι και την 12.1.2018.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top