Mυστικό όχημα δώρισαν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών για τον έλεγχο των πειραγμένων αντλιών

Την αναγγελία έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕ

Η οικονομική κρίση συνέτεινε στην αύξηση της παραβατικότητας στην αγορά που σήμερα δίνει αγώνα επιβίωσης, αλλά και στα έσοδα του κράτους. Το κράτος σχεδιάζει, αλλά οι παραβάτες και οι λαθρέμποροι συνήθως βρίσκονται ένα βήμα πριν.

Στα γενέθλια για τα 40 χρόνια του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών  (ΣΕΕΠΕ) το λαθρεμπόριο καυσίμων αποτέλεσε το νούμερο ένα ζήτημα του κλάδου, αφού η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών που ξεκίνησε το 2012 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Κυρίαρχη και απαραίτητη προϋπόθεση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, είναι τα αρμόδια Υπουργεία να συντονίσουν τις ενέργειες και τις κοινές δράσεις τους στον έλεγχο της αγοράς.

«Έχουμε να ξεπεράσουμε ακόμα πολλά προβλήματα και δυσκολίες πριν έρθει η οικονομία σε συνθήκες σταθερής, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι και το λαθρεμπόριο καυσίμων, την καταπολέμηση του οποίου προωθούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.   

 «Παρά τις επαλειμμένες κρούσεις μας στην κυβέρνηση,  δυστυχώς το σύστημα εισροών-εκροών μπήκε σε όλα τα βενζινάδικα, όμως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα διότι δεν συνδέεται με κεντρικό υπολογιστή στο υπουργείο οικονομίας» επισήμανε από την πλευρά της ΝΔ.  

Ο ΣΕΕΠΕ προχωρά σε χορηγία στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας και την Ελληνική Αστυνομία για την απόκτηση ειδικά διασκευασμένου οχήματος που θα επισκέπτεται τα πρατήρια ελέγχοντας τις αντλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών:

-Το διάστημα 2000-2016, προκατέβαλαν στο κράτος φόρους και δασμούς ύψους 52 δισ. ευρώ.

-Για την ίδια περίοδο, κατέβαλαν 2 δισ. ευρώ σε αμοιβές και εργοδοτικές εισφορές, ενώ απασχολούν άμεσα 1.700 εργαζόμενους και έμμεσα 40.000.

-Οι επενδύσεις ανήλθαν στο 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 140 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια κατά τα οποία οι εταιρίες είχαν ζημίες.

-Στα 100 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Μπορούμε να προσφέρουμε πάρα πολλά στην ομαλή λειτουργία της ενέργειας στη χώρα μας ώστε να μπορεί και αυτή η χώρα να έχει μια ενεργειακή σταθερότητα»  δήλωσε ο Ρ. ΚΑΡΑΧΑΝΑΣ,  αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top