Αλλάζουν όσα ξέρατε για τις 100 δόσεις - Πότε χάνεται η ρύθμιση

Ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης εξηγεί στο star.gr, τι πρέπει να κάνουν οι εν λόγω φορολογούμενοι και τι θα συμβεί αν τη χάσουν

Αλλάζουν τα δεδομένα από 1η Ιανουαρίου 2018 για όσους φορολογούμενους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Από το νέο έτος, όσοι έχουν οφειλές προς το κράτος που δεν έχουν εξοφλήσει, θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Μπόκαρης, εξηγεί στο star.gr, τι πρέπει να κάνουν οι εν λόγω φορολογούμενοι για να μη χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τι θα συμβεί αν τη χάσουν.

«Όσοι φορολογούμενοι έχουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αν από 1/7/2015 υπάρχει έστω και ένα ευρώ ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία δεν έχει τακτοποιηθεί, συμπαρασύρει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων» εξηγεί ο κος Μπόκαρης και επισημαίνει:

«Όμως μέχρι 31/12/17 έχει το περιθώριο ο φορολογούμενος, να πάει και να ρυθμίσει τα χρέη του. Από 1η Ιανουαρίου του 2018, δεν θα υπάρχει αυτή η ελαστικότητα και θα πρέπει ο φορολογούμενος, τουλάχιστον δύο μέρες προ της λήξεως της οφειλής του –πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη- να πάει στην Εφορία να την κάνει σε ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων ή να την πληρώσει εφάπαξ. Έτσι ώστε να μην φανεί ληξιπρόθεσμη μετά την 1/1/2018».

Τι γίνεται αν φανεί ληξιπρόθεσμη οφειλή μετά την 1η Ιανουαρίου 2018;

«Σε αντίθετη περίπτωση, αν μια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, η ρύθμιση των 100 δόσεων αυτομάτως χάνεται και επανέρχονται ό,τι προσαυξήσεις έχει γλιτώσει με τη ρύθμιση ο φορολογούμενος και πλέον θα είναι εφικτό να γίνουν και κατασχέσεις. Mάλιστα, από 1/1/2018 δεν θα υπάρχει "ταβάνι" στις προσαυξήσεις» τονίζει ο κος Μπόκαρης στο star.gr.

Διαβάστε επίσης: Αυστηρότερο το καθεστώς παραμονής στις 100 δόσεις από την 1η Ιανουαρίου 2018

Σοφία Βάγκα

Email: svagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top