Τεράστιες αποκλίσεις από 13 ως… 486 ευρώ: Τι να προσέξετε αγοράζοντας σχολικά είδη

Μεγάλη η διακύμανση τιμών στην αγορά σχολικών ειδών

Τι να προσέξετε αγοράζοντας σχολικά είδη
Μεγάλη διακύμανση τιμών στην αγορά σχολικών ειδών, δείχνει η έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
 
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το κόστος για το Δημοτικό κυμαίνεται από 13,41 έως 433,13 ευρώ ενώ για το Γυμνάσιο - Λύκειο, ξεκινά από 26,08 και φθάνει έως 486,49 ευρώ.
 
Το ΚΕΠΚΑ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι:
 
Στην αγορά, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Αν προτιμήσουμε τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι, έτσι, το παιδί μας θα προβληθεί, θα πληρώσουμε 3.129,90% παραπάνω, για το Δημοτικό και 1.762,38% παραπάνω, για το Γυμνάσιο - Λύκειο.
 
Τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, για το παιδί. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.
 
Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών δεν ελήφθησαν υπόψη ακραίες υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά. Π.χ. (Μολύβι 59 ευρώ, Τσάντα Δημοτικού 219 ευρώ, Τσάντα Γυμνασίου Λυκείου 179 ευρώ).
 
Το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει εξάλλου τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές επισημαίνοντας ότι «Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται)».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top