Έρχεται βαρύς λογαριασμός για εκατομμύρια φορολογούμενους

Οι 3 στους 5 φορολογούμενους αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους - Πρώτη ανάρτηση 02-09-2017 20:42

Βαρύς ο λογαριασμός που άρχισε να έρχεται από χθες σε εκατομμύρια φορολογουμένους. Φόροι και τέλη που φθάνουν τα 6,5 δις ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων τα βγάζει πέρα με δυσκολία. Φόρος εισοδήματος ΕΝΦΙΑ αλλά και ΦΠΑ για τους επαγγελματίες και φυσικά τέλη κυκλοφορίας.

«Με δυο παιδιά και γυναίκα άνεργη πως μπορώ να φανώ συνεπής; Μου ήρθε το σημείωμα του ΕΝΦΙΑ και περιμένω και τα υπόλοιπα, το σούπερ-μάρκετ όμως τρέχει, το ίδιο και τα σχολεία» λέει στο STAR, ο ιδιωτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Παναγιώτου.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι βρίσκονται στη θέση του κου Παναγιώτου, καθώς ο λογαριασμός έρχεται βαρύς για τα νοικοκυριά τους επομένους μήνες.

«Βλέπετε να μπαίνει κανένας μέσα; 12 το μεσημέρι κι όμως πρέπει να δώσω τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά μου λέει κανείς;» λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Χαρτί και μολύβι λοιπόν και πάμε:

-29 Σεπτεμβρίου η 2η δόση φόρου εισοδήματος και η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα

- έως 31 Οκτωβρίου η 2η δόση ΕΝΦΙΑ ενώ θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ γ' τριμήνου έμποροι και επαγγελματίες

-έως 30 Νοεμβρίου η 3η και τελευταία δόση φόρου εισοδήματος και η 3η δόση ΕΝΦΙΑ

-έως 29 Δεκεμβρίου η 4η δόση ΕΝΦΙΑ και φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας

- και έως 31 Ιανουαρίου η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Οι 3 στους 5 φορολογούμενους αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ πρέπει να μαζευτούν  2,2δις ευρώ,  έως 2,5 δις ευρώ από φόρο εισοδήματος 2,7 δις ευρώ, από τον ΕΝΦΙΑ και 1,3δις ευρώ, από τα τέλη κυκλοφορίας.

Πολλοί συνταξιούχοι είναι στα όρια τους. Ο συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, Μάκης Σταυρίδης λέει: «800 ευρώ έφτασε η σύνταξη μου, πού να πρωτοφτάσει και τι να πληρώσω, μου λέει κανείς;»

Οι φοροτεχνικοί επαναφέρουν το θέμα των 120 δόσεων και για τα φυσικά πρόσωπα. «Δείτε πόσος κόσμος έρχεται στο γραφείο μας και μας ζητά δόσεις» αναφέρει ο λογιστής- φοροτεχνικός Δημήτρης Μπογράκος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top