Νέο σχέδιο ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για να «πιάνουν τόπο»… οι κατασχέσεις λογαριασμών

Αναμένεται να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί σύντομα

Νέο σχέδιο από ΑΑΔΕ για να πιάνουν τόπο οι κατασχέσεις

Μπορεί οι κατασχέσεις στους οφειλέτες της εφορίας να επιβάλλονται με καταιγιστικό ρυθμό, ωστόσο… φαίνεται πως οι προσπάθειες της ΑΑΔΕ για να φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους πέφτουν στο κενό!

Κι αυτό γιατί, ο τυχαίος έλεγχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οδηγεί πολλές φορές σε μηδενικές καταθέσεις ή μέχρι 1.250 ευρώ, συνεπώς μηδέν εις το πηλίκο για το κράτος.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό. Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά κατασχέσεων επιδομάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει νέα κριτήρια για τις κατασχέσεις λογαριασμών,  με σκοπό να γίνονται πλέον στοχευμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο, ώστε να μη γίνονται «τυφλές και αυτοματοποιημένες» κατασχέσεις, οι οποίες συνήθως οδηγούν στο να μην βρίσκονται χρήματα στους λογαριασμούς ή αυτά που υπάρχουν να είναι μέχρι 1.250 ευρώ και να προστατεύονται από το ακατάσχετο.

Αυτό το σχέδιο αναμένεται να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και γενικότερα τραπεζικών λογαριασμών έφτασε περίπου τις 730 την ημέρα, το πρώτο πεντάμηνο του 2017, ενώ τον Ιούνιο ξεπέρασε τις 1.000 την ημέρα!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Νικολόπουλος

Επιμέλεια: Σοφία Βάγκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top