Ανησυχία στους ιδιοκτήτες ΙΧ από τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Διαβεβαιώσεις της Παπανάτσιου ότι θα γίνουν αναλογικότερα

Αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών,  με στόχο, όπως είπε η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου,  να γίνουν αναλογικότερα. Οι πολίτες ωστόσο ανησυχούν.

Η είδηση για αλλαγές στα τέλη αναστατώνει τους ιδιοκτήτες ΙΧ, καθώς αυτές οι αλλαγές δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη με ακρίβεια.

«Αυτό το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή έχει 3.000 ευρώ. Ειλικρινά 3.000 ευρώ ! Την αγορά την ξέρετε. Τώρα δίνω 300 ευρώ.  Αν πρόκειται να τα ακριβύνουνε με όλα αυτά που έχουνε βάλει επάνω, προβλέπω ότι ο κόσμος δεν θα βγαίνει!» δηλώνει ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στο ρεπορτάζ του Star  

Στο νέο αλγόριθμο θα συνυπολογίζονται  τα κυβικά και η παλαιότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς,  καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.

«Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πιστεύουν ότι όταν γίνεται  αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτό γίνεται για εισπρακτικούς λόγους» δηλώνει επίσης ιδιοκτήτης ΙΧ.

 Άλλοι πάλι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, όπως ο πολίτης που δήλωσε στο Star:  « Εγώ να πληρώνω 630 στο ένα, 300 στο άλλο, άλλα 300 στο άλλο..Καήκαμε! Δεν βλέπετε ο κόσμος τα έχει παραδώσει… βάζουνε 5 ευρώ βενζίνη. Πέντε  ευρώ βενζίνη!»

«Πρέπει κανονικά η παλαιότητα να πληρώνεται. Το καινούργιο αυτοκίνητο να μην χρεώνεται με περισσότερα. Δεν είναι σωστό…» επισημαίνει ένας ακόμη ιδιοκτήτης ΙΧ.

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού, κάποιοι θα ελαφρυνθούν και κάποιοι θα επιβαρυνθούν. Άλλος στόχος του υπουργείου ειναι να πάρουν τις πινακίδες πίσω, κάποιοι που τα προηγούμενα χρόνια τις παρέδωσαν...  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top