Σκληρό παζάρι και για προσλήψεις - μισθολόγιο Δημοσίου στη διαπραγμάτευση

Για ποιους εργαζόμενους στο Δημόσιο ξεπαγώνουν οι προσλήψεις

Σκληρό παζάρι και για προσλήψεις - μισθολόγιο Δημοσίου στη διαπραγμάτευση
Σκληρό παζάρι κυβέρνησης και θεσμών και για μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων - προσλήψεις στο Δημόσιο, στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται.
Με την απειλή επιπλέον μέτρων στο ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι των δανειστών στην ολονύκτια χθεσινή συνάντησή τους με το οικονομικό επιτελείο -παρουσία του Χριστόφορου Βερναρδάκη- ζήτησαν επίμονα να ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο, όχι μόνο για εφέτος, αλλά ως και το 2018.
Η κυβέρνηση ζητά από του χρόνου η αναλογία να αυξάνει ανά μια κάθε χρόνο: Δηλαδή μία ανά τέσσερις το '17, ανά τρεις το '18 και ανά δυό το '19, για να ισοσκελιστεί το 2020. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται Υγεία και Παιδεία, όπου θα γίνουν εφέτος επιπλέον -έστω και περιορισμένες- προσλήψεις. Θα προσληφθούν επίσης κατ' εξαίρεση 6.500 χιλιάδες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, παρελθόντων ετών, ενώ θα επανέλθουν και 1. 500 απολυθέντες από το Δημόσιο, που δικαιώθηκαν δικαστικά..
«Πολλές φορές το ίδιο το Δημόσιο σε ένα τέτοιο πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μπορεί να παράξει έργο, το οποίο πολλές φορές πληρώνεται στους ιδιώτες με υψηλό κόστος για τον ελληνικό λαό χωρίς να έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Η κυβέρνηση, για τις επιπλέον προσλήψεις στην Υγεία, επικαλέστηκε το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που επιβάλλει μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των γιατρών, από 75 σήμερα, σε 45, καθώς ισχύει πλαφόν στις εφημερίες. Ενώ για την Παιδεία, μίλησε για διαπιστωμένα κενά εκ��αιδευτικών.
Παράταση για το φθινόπωρο, από 1η Ιουλίου, πήρε η εξομοίωση των ειδικών μισθολογίων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν όμως για άμεση μείωση της δαπάνης για υπερωρίες και εκτός έδρας αμοιβές, αλλά και του μη μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top