ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ πρώτης κατοικίας γιατί δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

Η εφορία έστειλε ειδοποίηση σε ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων

​Κι εκεί που οι κάτοχοι «κόκκινων δανείων» κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για να δουν αν κινδυνεύει να πέσει το σπίτι τους στα χέρια ξένων fund, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να αναστατώσει τους πολίτες, καθώς η εφορία φαίνεται να στέλνει ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ.

Ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή στο Mega πως έλαβε κατασχετήριο της πρώτης τους κατοικίας γιατί αδυνατούσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, το σπίτι στο οποίο διαμένει, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και ο φόρος για το 2015 έφτασε τις 30.000 ευρώ, όταν το ετήσιο εισόδημά τους από τις συντάξεις δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις, ώστε να τακτοποιήσει την οφειλή του, αλλά ακόμα κι έτσι, το ζευγάρι αδυνατούσε να πληρώνει δόση, ύψους 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά είχε φτάσει στο ποσό των 198.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, προσπάθησε πολλές φορές να πουλήσει το σπίτι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει αγοραστή και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του άρχισε να πουλά κοσμήματα και έπιπλα.

Μάλιστα, ο μόνος λόγος που το σπίτι είναι ακόμα στην κατοχή του είναι η αποχή των δικηγόρων, όμως όταν αυτή λήξει, το ηλικιωμένο ζευγάρι θα μείνει στο δρόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top