Οι εκλείψεις επηρεάζουν κυβέρνηση και Θεσμούς – ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

"Αγκάθι" οι επικουρικές συντάξεις

Οι εκλείψεις επηρεάζουν κυβέρνηση και Θεσμούς – ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

​Πρόσω ολοταχώς σε μείωση συντάξεων προχωρά η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι οι δανειστές θεωρούν πως το σχέδιο Κατρούγκαλου αποδίδει μόνο 900 εκατ.ευρώ από τα 1,8 δις που έχει υπογράψει στο μνημόνιο ότι θα περικόψει τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Το πιο ακανθώδες ζήτημα αποτελούν οι επικουρικές συντάξεις για τις οποίες υπάρχει απόλυτη διαφωνία. Η κυβέρνηση επεδίωκε να τις σώσει, αυξάνοντας τις εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όμως εκφράζει απόλυτη διαφωνία.

Σημείο τριβής αποτελεί και ο υπολογισμός των συντάξεων. Η τρόικα θεωρεί ��τι με το κυβερνητικό σχέδιο αδικούνται όσοι έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης και ευνοούνται όσοι έχουν λίγα ένσημα. Έτσι, συζητείται αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης σε όσους έχουν 25 με 35 έτη ασφάλισης.

Μεγάλη απόσταση χωρίζει τις δύο πλευρές και στις εισφορές αγροτών και επιστημόνων.

Εθνική σύνταξη: Οι δανειστές θέλουν κλιμάκωση ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Αν κάποιος έχει 15 έτη να λαμβάνει 290 ευρώ. Με 20 έτη να παίρνει 384 ευρώ, ενώ με 25 έτη η σύνταξη να προσεγγίζει τα 480 με 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με μόλις 15 έτη ασφάλισης, κάποιος παίρνει από το ΙΚΑ 486 ευρώ σύνταξη.

Οι εκλείψεις του Μαρτίου, που επηρεάζουν την επικοινωνία και όλες τις σχέσεις, φαίνεται πως έκαναν την δουλίτσα τους και στην περίπτωση των πρωταγωνιστών των διαπραγματεύσεων, αφού οι διαφωνίες είναι πολλές.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top