Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/06/2015

​Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό ζήτημα με την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μονοπωλούν, όπως είναι αναμενόμενο, τις παγκόσμιες χρηματαγορές και αναμένεται να προκαλέσουν ισχυρή μεταβλητότητα στις τιμές μετοχών, ομολόγων αλλά και στην αγορά συναλλάγματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ήταν διάχυτή η πεποίθηση πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπήρχε θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 0.17% και 0.35%, ενώ στον αντίποδα, ο Βρετανικός FTSE υποχώρησε κατά 0.79%, επηρεαζόμενος από τις απώλειες στις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, οι επενδυτές παρέμειναν συγκρατημένα αισιόδοξοι και μετά από συχνές εναλλαγές προσήμων οδήγησαν ��ο Γενικό Δείκτη σε άνοδο κατά 2.03% με όγκο συναλλαγών που δεν ξεπέρασε τα 65 εκατ. Ευρώ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, το χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό, ακολουθώντας την τραπεζική αργία που τέθηκε στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με μικτά πρόσημα, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Reuters/Michigan άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, όμως οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί εν αναμονή των εξελίξεων. Σαν αποτέλεσμα οι Nasdaq και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.62% και 0.04%, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0.31%.

Στην πρωινή συνεδρίαση καταγράφονται διευρυμένες απώλειες στους Ασιατικούς δείκτες, καθώς είναι οι πρώτες αγορές που άνοιξαν από την ανακοίνωση του Ελληνικού δημοψηφίσματος και ενσωμάτωσαν την ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου. Βάσει των ανωτέρω, οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 2.91% και 2.36%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ισχυρές απώλειες κατά 1.34%, 1.16% και 2.46% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1017), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7010) και το Ιαπωνικό Γιέν (134.91).

Κατά τη σημ��ρινή συνεδρίαση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η αγορά είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις όποιες εξελίξεις σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα, ενώ στο οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι οικονομικοί δείκτες της Κομισιόν για την Ευρωζώνη, καθώς και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top