Μνημόνιο προβλέπει η Ενισχυμένη Πιστοληπτική Γραμμή που προτείνει το Eurogroup

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για την Ελλάδα

Μνημόνιο προβλέπει η Ενισχυμένη Πιστοληπτική Γραμμή που προτείνει το Eurogroup

​«Ναι» σε προληπτική στήριξη για την Ελλάδα, αλλά με εποπτεία και συμμετοχή ΔΝΤ είπε στη συνεδρίαση της Πέμπτης το Eurogroup, προκρίνοντας την επιλογή του υπάρχοντος εργαλείου του ESM που ονομάζεται ECCL.

Τι προβλέπει όμως το ECCL; Όπως έγραψε νωρίτερα και το star.gr πρόκειται για την σκληρότερη πολιτικά γραμμή για την Ελλάδα, η οποία ουσιαστικά προβλέπει ένα νέο μνημόνιο για τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι με το που υπογραφεί η σύμβαση με το ECCL, χωρίς καν να πάρουμε ένα ευρώ, θα υπογράψουμε και νέο μνημόνιο και θα έχουμε, όπως και τώρα, ανά τρίμηνο εκθέσεις προόδου προς τον μηχανισμό.

Σίγουρη είναι επίσης η συμμετοχή του ΔΝΤ, ενώ θα δίνονται μηνιαίες αναφορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η Ενισχυμένη Πιστοληπτική Γραμμή, προβλέπει επίσης ανεξάρτητο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών της Γενικής Κυβέρνησης, τακτικές αποστολές για αξιολόγηση του προγράμματος και πορίσματα κάθε τρίμηνο, ακριβώς όπως γίνεται και τώρα.

Στην περίπτωση που τα πορίσματα είναι αρνητικά για τη χώρα μας, τότε οι δανειστές μας θα μπορούν να ζητούν, όπως και τώρα, την επιβολή νέων μέτρων και αν δεν υπάρξει επαρκής προσαρμογή, δηλαδή δεν ληφθούν τα μέτρα αυτά, θα μπορεί να διακοπεί η γραμμή χρηματοδότησης.

Αυτό σημαίνει ότι όποια χώρα δεν πάρει τα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές, η μόνη διέξοδος είναι νέο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top