«Εκστρατεία» για πτώση των τιμών από το υπουργείο Ανάπτυξης

Και «καμπάνα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Εκστρατεία» για πτώση των τιμών από το υπουργείο Ανάπτυξης

Να πέσουν οι τιμές σε πολλά βασικά είδη διατροφής ζητούν οι καταναλωτές οι οποίοι βλέπουν ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για το καλάθι της νοικοκυράς παρά την κρίση.

Αυτό είναι και ο στόχος του υφυπουργού ανάπτυξης Γεράσιμοπυ Γιακουμάτου που μίλησε στο Star και στον Βαγγέλη Γκούμα.

Το να φθηνύνουν όλα τα είδη που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς μοιάζει άπιαστο όνειρο από την στιγμή μάλιστα που παρά την οικονομική κρίση βασικά είδη διατροφής έχουν πάρει την ανηφόρα. Από το 2008 μέχρι σημερα η ζάχαρη ακρίβυνε κατά 22%, το ρύζι 14% τα αυγά 20% και το αλάτι 7%.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος δηλώνει ότι έχει ένα στόχο. Να ρίξει τις τιμές στα περισσότερα είδη και να δώσει μια ανάσα στα νοικοκυριά.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά με αδικαιλόγητες αυξήσεις τιμών ομέλεια ενδεικτική είναι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που επέβαλε πρόστιμα 42,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά σε 13 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, για την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών οριζόντιου καθορισμού τιμών και κατανομής της πελατείας, με σκοπό το συντονισμό της τιμολογιακής τους πολιτικής

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές δεν μπορούν καταλάβουν για ποιό λόγο δεν πέφτουν οι τιμές σε βασικά είδη όπως είναι το ψωμί και το γάλα, από την στιγμή που υπάρχει ένα βασικό πλαίσιο πάνω στο οποίο έχει στηριχθεί η τιμολόγηση.

Την ίδια στιγμή έχουν ξεχυθεί στο κυνήγι της χαμηλής τιμής για πολλά είδη διατροφής αλλά και καθαριότητας.

Κρέας,φρούτα,τυριά, όσπρια, λαχανικά, ψωμί και γάλα είναι για τους καταναλωτές καποια από τα είδη στα οποία πρέπει να μειωθούν άμεσα οι τιμές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι επιθυμούν να δουν σύντομα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top