Τα ψιλά γράμματα και οι αστερίσκοι στην ανακοίνωση της τρόικας

Τι προβλέπεται για ανεργία, εργασιακά, κλειστά επαγγέλματα

Τα ψιλά γράμματα και οι αστερίσκοι στην ανακοίνωση της τρόικας
Όσο θετική κι αν είναι για την Ελλάδα η ανακοίνωση της τρόικας δεν παύει να περιλαμβάνει και ψιλά γράμματα όπως και αστερίσκους.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Δημοσιονομικά: Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 υπερέβη τις προβλέψεις και τους στόχους. Ωστόσο ένα μικρό μέρος του θα μεταφερθεί στο 2014. Οι στόχοι θα επιτευχθούν και το 2014 χωρίς επιπλέον μέτρα.

- Εργασιακά- Δημόσιο: Για 3 ή 6 μήνες αργότερα, σε επόμενους ελέγχους, παραπέμπονται οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καθυστερούν αλλά οι αρχές έχουν δεσμευθεί να τις υλοποιήσουν σταδιακά εντός του 2014. Με την Τρόικα συμφωνήθηκε, ακόμα, να μειωθούν οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και οι φόροι υπέρ τρίτων. Επίσης, παρά τις καθυστερήσεις, καταγράφεται πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, μείωση της γραφειοκρατίας και βήματα για βελτίωση υπηρεσιών προς τον πολίτη.

- Ανεργία: Η Τρόικα δέχτηκε να δοθούν παροχές για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση, αλλά και να επεκταθούν τα κοινοτικά προγράμματα πρόσληψης νέων και άνεργων εργατών.

- Αγορές-Επαγγέλματα: Η Τρόικα δέχτηκε να υλοποιηθεί «πολύ μεγάλο μέρος» και όχι το 100% των μεταρρυθμίσεων, όπως ζητούσε, τις οποίες προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν θα γίνουν στις αγορές προϊόντων, στους τομείς της μεταποίησης τροφίμων, του τουρισμού, των υλικών οικοδομών και του λιανικού εμπορίου.

Τέλος, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα μέτρα για την απελευθέρωση των μεταφορών και ενοικίασης, αλλά και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top