Η εφορία θα μας κρίνει… από το προφίλ!

Θεοχάρης: «Θα συνεκτιμάται στις συναλλαγές»

Πως λέμε «τον έκοψα από τη φυσιογνωμία έντιμο και σωστό»; Ένα τέτοιο πράγμα και με την εφορία!

Στο μέλλον θα λαμβάνεται υπόψη το προφίλ του φορολογούμενου ανεξαρτήτως του ύψους της συναλλαγής με τις εφορίες, για να κρίνεται βάσει και αυτού του κριτηρίου, πως θα συμπεριφέρονται κατά περίπτωση! Δηλαδή, για παράδειγμα, να μπορεί να επιστρέφεται, χωρίς έλεγχο, ο ΦΠΑ σε επιχειρήσεις στις οποίες «όλα είναι εντάξει».

Αυτό ανέφερε -σύμφωνα με το ΑΠΕ- ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης στο συνέδριο των εξαγωγέων απαντώντας στην έκκληση της προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνας Σακελλαρίδη να επιστρέφεται ο ΦΠΑ των εξαγωγέων με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ότι λαμβάνει η γραμματεία πολλά μηνύματα -και από εφοριακούς- ότι δίνουν λεφτά χωρίς να γίνεται σωστός έλεγχος. «Επιμένουν να γίνεται πλήρης και λεπτομερής έλεγχος» εξήγησε ο ίδιος.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι το θεσμικό μας πλαίσιο δεν είναι το πιο ευέλικτο «αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να υπάρχουν μερικοί σταθεροί κανόνες, έστω κι αν είναι λίγο λάθος. Να είναι σταθεροί και σταδιακά θα βελτιώνεται το πλαίσιο».

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι η έλλειψη ανθρωπίνων πόρων για τους ελέγχους και η ανάγκη για εκ των υστέρων ελέγχους δημιουργεί ένα προβληματισμό στο υπουργείο και γνωστοποίησε ότι παραλαμβάνει σήμερα κατάλογο με 250 αλλαγές σε προβλήματα που εντοπίστηκαν στη λειτουργία του ηλεκτρονικού τελωνείου, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top