Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ για «παραιτήσεις» στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου

«Δεν είναι παραιτήσεις αλλά μετακινήσεις» υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ

Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ για «παραιτήσεις»  στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου

Νέες παραιτήσεις φέρεται να υποβλήθηκαν μέσα σε μόλις ένα μήνα, στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) καθώς παραιτήθηκαν ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες. Από την πλευρά του πάντως το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για παραιτήσεις αλλά για μετακίνηση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

"Η επιβεβαιωμένη ταυτόχρονη αιφνίδια παραίτηση οκτώ υψηλόβαθμων στελεχών, δηλαδή του υποδιευθυντή και επτά από τους δέκα συνολικά προϊσταμένους ελέγχου του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) που συνέβη την Παρασκευή, ενώ είχε προηγηθεί στις 11/2/2014 η παραίτηση του διευθυντή του κέντρου που χειρίζεται τις υποθέσεις ελέγχου των εμβασμάτων και των off-shore, δημιουργεί εύλογα απορίες και υποψίες" δήλωσε για το ζήτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γελλαλής, υπεύθυνος φορολογικής πολιτικής της Ε.Κ.ΚΕ. Οικονομικών του κόμματος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε:

"Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα , δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα , καθώς η εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους και την πολυαναμενόμενη πάταξη της φοροδιαφυγή�� θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βάρη τα συνήθη υποζύγια και να γιατρευθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών με την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης"

Αν ισχύουν τα περί παραίτησης πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα πολιτών στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top