Διαψεύδει τα περί προστίμου σε όσους δεν έχουν email το ΥΠΟΙΚ

Τι αναφέρει μετά από σχετικό δημοσίευμα

Διαψεύδει τα περί προστίμου σε όσους δεν έχουν email το ΥΠΟΙΚ

Το δημοσίευμα που θέλει να «πέφτουν» πρόστιμα από 100 ευρώ και πάνω σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν email διαψεύδει με ανακοίνωσή του ��ο Υπουργείο Οικονομικών!

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο «Πρώτο Θέμα», το Υπουργείο θέλει έως τον Μάιο να θέσει σε λειτουργία το σύστημα που εφαρμόζουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, με το οποίο η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέσα σε δυο μήνες, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται από την Εφορία να έχει αποκτήσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο.

«Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πρ��γματικότητα. Μάλιστα, και με δεδομένη πλέον την ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, αλλά και γενικότερα των συναλλαγών μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων, (κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν λίγο καιρό, όταν οι πολίτες ταλαιπωρούταν σε ουρές ταχυδρομείων και εφοριών) όλοι οι φορολογούμενοι έχουν, ήδη, πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο TAXISnet», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Επισημαίνοντας πως η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων και το email, είναι συνεχής υποχρέωση των φορολογουμένων, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα προστίμου επειδή κάποιος δεν έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top