Φθηνότερο το αέριο στην Ελλάδα: Δώσανε τα χέρια ΔΕΠΑ-Gazprom!

Συμφωνήθηκε μείωση 15% - Αναδρομικά η εφαρμογή από 1/6/2013

Φθηνότερο το αέριο στην Ελλάδα: Δώσανε τα χέρια ΔΕΠΑ-Gazprom!
Πρώτη ανάρτηση: 25/2/2014 - 17.18

Τα χέρια γι�� μείωση της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου κατά 15% έδωσαν ΔΕΠΑ-Gazprom.

H συμφωνία θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2013 (όταν έληξε η προηγούμενη συμφωνία και ξεκίνησαν οι νέες διαβουλεύσεις), ενώ η νέα τιμή θα διαμορφωθεί από τα 460 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα, στα 391-393 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο για την επίτευξη συμφωνίας έπαιξε η προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η συγκεκριμένη τιμή είναι από τις χαμηλότερες σε σχέση με γειτονικές χώρες με την Ελλάδα όσον αφορά σε μακροχρόνια συμβόλαια με την Gazprom» και «εφαρμόζεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μέχρι το 2016 με επέκταση για άλλη μια δεκαετία».

«Η νέα τιμή έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου 2013, γεγονός που μεταφράζεται σε εκπτώσεις στο σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου (βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές)» τονίζει εξάλλου η επίσημη ανακοίνωση, η οποία καταλήγει επισημαίνοντα ότι «οι προσπάθειες της χώρας μας για την εξυγίανση του ενεργειακού τομέα ως προαπαιτούμενο για την υγιή οικονομική ανάπτυξη αποδίδουν καρπούς και οι καρποί αυτοί έχουν μόλις αρχίσει να φαίνονται».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top