Τα τρία επαγγέλματα που θα επιβιώσουν την εποχή του AI

Τι προβλέπει ο Μπιλ Γκέιτς για το μέλλον

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι Τρεις Τομείς Που Δε Θα Επηρεαστούν

Η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων, ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, υπάρχουν τρεις τομείς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από την ανθρώπινη παρέμβαση. 

Οι τομείς αυτοί είναι των βιοεπιστημών υγείας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. 

Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διδακτική Πράξη

Στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η τεχνητή νοημοσύνη ήδη βοηθά στη διάγνωση και την ανάλυση του DNA, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη ικανότητα να διατυπώνει υποθέσεις και να αναπτύσσει νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. 

O Μπιλ Γκέιτς - AP Images

O Μπιλ Γκέιτς - AP Images

Μάλιστα, όπως σημειώνει, η ανάπτυξη φαρμάκων, εμβολίων και θεραπειών εξαρτάται από έναν περίπλοκο συνδυασμό τεχνικής γνώσης, φαντασίας και ευαισθησίας, που περιορίζονται στην ανθρώπινη διάνοια. 

Επίσης η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί τεχνολογικές λύσεις που δεν υπάρχουν ακόμα κι έτσι απαιτούνται μηχανικοί κι επιστήμονες που μπορούν να σκεφτούν πέρα από τα σημερινά όρια. 

Μητσοτάκης: Και στην Ελλάδα τα πρώτα «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης

«Πηγές όπως ο ήλιος και ο άνεμος είναι σημαντικές, αλλά χρειαζόμαστε αξιόπιστες και σταθερές πηγές όπως η πυρηνική ενέργεια. Αυτό απαιτεί καινοτομία και η καινοτομία είναι ανθρώπινη δουλειά», σημειώνει ο Γκέιτς.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως και η ίδια η τεχνητή νοημοσύνη θα απαιτεί για καιρό ακόμα την ανθρώπινη επίβλεψη και ανάπτυξη. 

Τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη

Απέρριψε την ιδέα ότι οι προγραμματιστές θα αντικατασταθούν από αυτόνομα συστήματα, σημειώνοντας ότι τα τρέχοντα μοντέλα, όπως αυτά του OpenAI, εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην παρέμβαση των μηχανικών λογισμικού για τον εντοπισμό σφαλμάτων, την προσαρμογή αλγορίθμων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων.

Τέλος ο Μπιλ Γκέιτς συστήνει στους επαγγελματίες να αναζητήσουν τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Όπως υπογραμμίζει η επιλογή των σωστών περιοχών και η γνώση των ψηφιακών εργαλείων θα είναι το κλειδί για την επιβίωση στην οικονομία της νέας δεκαετίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top