Γουάινστιν: Ανετράπη η καταδίκη του για βιασμούς - «Δεν είχε δίκαιη δίκη»

Το κρίσιμο λάθος που έκανε ο δικαστής που προήδρευσε στην υπόθεσή του

Εξελίξεις στην υπόθεση Γουάινστιν / ERTNEWS

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δικαστής που προήδρευσε στη δίκη που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το κίνημα #MeeToo, προχώρησε σε σοβαρά λάθη καθώς προδίκασε τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου.

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ζητείται νέα δίκη 

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το δικαστήριο λανθασμένα δέχθηκε μαρτυρία για μη κατηγορούμενες, υποτιθέμενες προηγούμενες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος προσώπων άλλων από τις καταγγέλλουσες των υποκείμενων εγκλημάτων», αναγράφει η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο και η οποία πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3. «Η θεραπεία για αυτά τα κατάφωρα σφάλματα είναι μια νέα δίκη».

Η απόφαση του πολιτειακού Εφετείου ανοίγει ξανά ένα οδυνηρό κεφάλαιο που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση από ισχυρές προσωπικότητες της Αμερικής - μια εποχή που ξεκίνησε το 2017 με μια πλημμύρα κατηγοριών εναντίον του Γουάινστιν. Οι κατήγοροί του ίσως χρειαστεί και πάλι να αναγκαστούν να πουν τις ιστορίες τους στο βήμα των μαρτύρων, σύμφωνα με το Associated Press. 

Παραμένει στη φυλακή ο Γουάινστιν- Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου υποστήριξε ότι «είναι κατάχρηση της δικαστικής διακριτικής ευχέρειας να επιτρέπονται ανεξιχνίαστες ισχυρισμοί για κακή συμπεριφορά που καταστρέφει τον χαρακτήρα ενός κατηγορούμενου, αλλά δεν ρίχνει φως στην αξιοπιστία του σε σχέση με τις ποινικές κατηγορίες που έχουν κατατεθεί εναντίον του».

Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών μετά την καταδίκη του για εγκληματική σεξουαλική πράξη σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και βιασμό τρίτου βαθμού για επίθεση σε επίδοξη ηθοποιό το 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top