Ιαπωνία: Νεκροί οι πέντε επιβάτες που αγνοούνταν

Πώς έγινε η τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών

Νεκροί ανασύρθηκαν οι πέντε επιβάτες του αεροσκάφους της ακτοφυλακής που συγκρούστηκε με το επιβατικό αεροσκάφος στο Τόκιο.

Αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, όταν συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι και οι 379 επιβαίνοντες σε αυτό απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

 

 

Ωστόσο, δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους της ακτοφυλακής. Ο κυβερνήτης κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος και οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, βρέθηκαν τελικά νεκροί.

 

 

Ιαπωνία: Η αντίδραση των επιβατών, όταν το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες

Απίστευτη ψυχραιμία έδειξαν οι 379 επιβάτες του αεροσκάφους που ξαφνικά «τυλίχθηκε» στις φλόγες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την προσγείωσή του.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, οι επιβαίνοντες καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις φλόγες που φαίνονται από τα παράθυρά τους.

 

 

Ιαπωνία: Πώς έγινε η σύγκρουση των αεροσκαφών

Το αεροσκάφος της  ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ'οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900, το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε σε αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

 

 

«Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

Τα ατυχήματα που αφορούν αεροσκάφη είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία. Το πιο σοβαρό από αυτά συνέβη το 1985, όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines συνετρίβη μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, σκοτώνοντας 520 ανθρώπους, μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στον κόσμο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top