Αίγυπτος: Ζευγάρι πέθανε σε ξενοδοχείο, μετά από απεντόμωση για κοριούς

Εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα

Επιδημία κοριών και στην Αθήνα / Βίντεο αρχείου Mega

Ένα ζευγάρι Βρετανών πέθανε μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αίγυπτο από δηλητηρίαση λόγω μονοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναθυμιάσεις προήλθαν από το διπλανό δωμάτιο, στο οποίο έκαναν απεντόμωση με φυτοφάρμακα για να σκοτώσουν τους κοριούς.

Νέα καταγγελία για κοριούς σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Θύματα ο Τζον και η Σούζαν Κούπερ που αρρώστησαν και πέθαναν ενώ έκαναν οικογενειακές διακοπές στη Χουργκάντα της Αιγύπτου στις 21 Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μεσημέρι της όγδοης ημέρας και ενώ έπαιρναν το γεύμα τους, το διπλανό δωμάτιο που ενωνόταν με μια κλειδωμένη πόρτα ανάμεσά, ψεκάστηκε με το φυτοφάρμακο «Λάμδα» για την αντιμετώπιση των κοριών.

Ώρες αργότερα, το ζευγάρι επέστρεψε στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί. Όμως την επόμενη ημέρα τους βρήκε η κόρη τους. Ο Τζον Κούπερ ήταν ήδη νεκρός, ενώ η Σούζαν κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το ζευγάρι δηλητηριάστηκε μέσα σε μια νύχτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε ορισμένες χώρες το φυτοφάρμακο «Λάμδα» αραιώνεται μερικές φορές με μια άλλη ουσία, το διχλωρομεθάνιο, που κάνει το σώμα να μεταβολίζει ή να απορροφά το μονοξείδιο του άνθρακα.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ανώτερος ιατροδικαστής έκρινε ότι οι θάνατοι τους προκλήθηκαν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ως αποτέλεσμα της εισπνοής του ατμού από τον ψεκασμό του φυτοφαρμάκου που περιείχε διχλωρομεθάνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top