Γαλλία: 26χρονος έχασε τον όρχι του μετά από χτύπημα αστυνομικού με γκλοπ

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Βίντεο από τις μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία / AP Video

Οι εικόνες από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, με τα ξένα πρακτορεία να καταγράφουν και περιστατικά σκληρής καταστολής των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Guardian, ένας διαδηλώτης ευνουχίστηκε, όταν δέχθηκε επίθεση με γκλοπ από αστυνομικούς.

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του συνταξιοδοτικού - Επεισόδια στο Παρίσι

Οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τον όρχι ενός νεαρού άνδρα που δέχθηκε χτύπημα από γκλοπ στη βουβωνική χώρα από αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με τη Guardian.

Εικόνες και πλάνα από τις διαδηλώσεις της Πέμπτης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τον αστυνομικό να χτυπά ανάμεσα στα πόδια έναν άνδρα που κρατά μια κάμερα και είναι πεσμένος στο έδαφος και στη συνέχει να φεύγει.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε μια ειρηνική πορεία στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. 

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία την Πέμπτη. Μια εξίσου μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο.

Γαλλία: «Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό, που ακρωτηρίασαν τον όρχη του»

Ο 26χρονος, ο οποίος αναφέρεται στον γαλλικό Τύπο ως μηχανικός, ανέφερε ότι χτυπήθηκε στο έδαφος, ενώ έβγαζε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. 

Η δικηγόρος του κατέθεσε καταγγελία εκ μέρους του πελάτη της για «εθελούσια βία που οδήγησε σε ακρωτηριασμό, από άτομο που έχει αρμοδιότητα δημόσιας εξουσίας».

«Ήταν τόσο δυνατό χτύπημα που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί ένας όρχις», είπε, προσθέτοντας ότι ο 26χρονος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και σε κατάσταση σοκ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνέζ, διέταξε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, την ώρα που κύμα οργής για το περιστατικό έχει κατακλύσει τη χώρα.

Ο άνδρας ανέφερε στην εφημερίδα Libération ότι έκανε μήνυση για να σταματήσει η αστυνομική βία, καθώς, όπως είπε, δεν είναι το πρώτο άτομο που γίνεται αποδέκτης της σκληρότητάς τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top