Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα περίμενε 40 λεπτά σε παγκάκι πριν την έκρηξη

Τι αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης

Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ / Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μακελειό σημειώθηκε σήμερα στην καρδιά της Κωσνταντινούπολης μετά από έκρηξη. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81 ειναι σοβαρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, γυναίκα είναι η δράστις που βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα δράστις πυροδότησε τη βόμβα. Το περιστατικό ερευνάται και γίνονται οι απαραίτητες αξιολογήσεις. Μέχρι στιγμής, έχουμε χάσει 6 άτομα, εκ των οποίων τα 4 στο σημείο της επίθεσης. Έχουμε 81 τραυματίες. Η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος συνεχίζεται με ταχύτητα. Θα φτάσουμε στο τέλος πολύ σύντομα. Όποιος βρίσκεται από πίσω, θα λογοδοτήσει» δήλωσε ο Οκτάι.

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα περίμενε επί 40 λεπτά σε παγκάκι πριν εκραγεί η βόμβα

Τις λεπτομέρειες για την ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής έδωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγκ.

Μιλώντας στο A Haber, ο Μπόζνταγκ είπε ότι η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης κάθισε σε παγκάκι επί 40 λεπτά, στη συνέχεια σηκώθηκε, άφησε μια τσάντα και 1 ή 2 λεπτά αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

«Υπάρχουν δύο υποθέσεις. Είτε αυτή η τσάντα είχε εκρηκτικό μηχανισμό, δηλαδή εξερράγη μόνη της, είτε κάποιος την πυροδότησε από μακριά», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Νωρίτερα στις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για μια γυναίκα η οποία «έπαιξε ρόλο στην επίθεση». Τα τουρκικά μέσα δείχνουν πλάνα από μια γυναίκα η οποία έχει ύψος 1,65, φορά μια μαύρη μαντίλα στο κεφάλι και παντελόνι παραλλαγής. Κουβαλά ένα αρκετά μεγάλο σακίδιο.

Ρεπορτάζ για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελιδας Oda Tv, η γυναίκα άφησε κοντά στο παγκάκι απέναντι απο μια τράπεζα την τσάντα που είχε ένα δέμα με τη βόμβα.

Ερντογάν: Άρωμα τρομοκρατίας στην υπόθεση της έκρηξης, ύποπτη μια γυναίκα

Η κάμερα κατέγραψε την κοπέλα λίγο πριν από την έκρηξη.

Πληροφορίες κάνουν λογο και για ένα δεύτερο ύποπτο πακέτο στην περιοχή που σήμανε συναγερμό στην τουρκική αστυνομία.


 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top