Youtuber που έπασχε από τη νόσο «Benjamin Button» πέθανε σε ηλικία 15 ετών

Η Αντάλια Ρόουζ ήταν influencer και έπασχε από προγήρια

Αντάλια Ρόουζ

Παγκόσμιος θρήνος για τη δημοφιλή youtuber και influencer με εκατομμύρια followers που έπασχε από το σύνδρομο του «Benjamin Button». Η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ο λόγος για την Αντάλια Ρόουζ από το Τέξας που είχε διαγνωστεί σε ηλικία τριών μηνών με τη γενετική πάθηση προγήρια.

 

 

 

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από την οικογένειά της μέσω των social media. Η 15χρονη κοπέλα «έφυγε» στις 12 Ιανουαρίου.

 

 

 

«Στις 19:00 η Αντάλια Ρόουζ Γουίλιαμς έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Ήρθε σε αυτόν ήσυχα και έφυγε ήσυχα, αλλά η ζωή της ήταν κάθε άλλο παρά ήσυχη. Δεν πονάει πια και τώρα χορεύει ακούγοντας τη μουσική που αγαπάει. Εύχομαι πραγματικά να μην ήταν αυτή η πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς είναι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους την αγάπησαν και την υποστήριξαν. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της που εργάστηκαν επί χρόνια για να την κρατήσουν υγιή. Η οικογένειά της θα ήθελε τώρα να θρηνήσει αυτή την τεράστια απώλεια ιδιαιτέρως», γνωστοποιείται στη σχετική ανάρτηση.

 

 

Τι είναι η προγήρια ή σύνδρομο του «Benjamin Button»

Η προγηρία είναι συγκεκριμένος τύπος προγηροειδούς συνδρόμου που ονομάζεται σύνδρομο Hutchinson-Gilford. 

Οι ασθενείς που γεννώνται με προγηρία συνήθως ζουν μέχρι τις ηλικίες από τα μέσα της εφηβείας έως τις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του βίου τους. Συνήθως αναπτύσσονται με την εφηβεία σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές, με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Τα παιδιά με προγερία συνήθως εμφανίζουν τα αρχικά συμπτώματα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την απουσία ανάπτυξης και τοπική κατάσταση του δέρματος που μοιάζει με σκληρόδερμα.

Καθώς ένα παιδί μεγαλώνει περνώντας τη βρεφική ηλικία, γίνονται εμφανείς πρόσθετες καταστάσεις, συνήθως περίπου στους 18-24 μήνες. Η περιορισμένη ανάπτυξη, η αλωπεκία σε ολόκληρο το σώμα (απώλεια μαλλιών) και μια ξεχωριστή εμφάνιση (μικρό πρόσωπο με ρηχό πηγούνι και μη ανεπτυγμένη μύτη) είναι όλα χαρακτηριστικά της προγηρίας. Τα σημεία και τα συμπτώματα αυτής της προοδευτικής ασθένειας τείνουν να γίνονται πιο έντονα καθώς το παιδί μεγαλώνει. 

Το κεφάλι είναι συνήθως μεγάλο στο σώμα, με στενό, ζαρωμένο πρόσωπο και μύτη ραμφοειδή. Οι εμφανείς φλέβες του τριχωτού της κεφαλής είναι εμφανείς (γίνονται πιο εμφανείς από την αλωπεκία), καθώς και εξογκωμένους οφθαλμούς.

Ο μυοσκελετικός εκφυλισμός προκαλεί απώλεια σωματικού λίπους και μυών, δύσκαμπτες αρθρώσεις, εξάρθρωση ισχίου και άλλα συμπτώματα που γενικά απουσιάζουν στον μη ηλικιωμένο πληθυσμό. Τα άτομα διατηρούν συνήθως την τυπική ψυχική και κινητική ανάπτυξή τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top