Κορωνοϊός: Βρέθηκε το φάρμακο για τον Covid-19;

Τι ανακοίνωσε γιατρός του ΠΟΥ

Αισιόδοξα φαίνεται να είναι τα νέα όσον αφορά στις έρευνες για το φάρμακο που θα μπορέσει να ανακόψει τη δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού, που απειλεί να εξελιχθεί σε πανδημία. Γιατρός του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως σύντομα ξεκινούν δύο κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός

Ένα συνηθισμένο φάρμακο μπορεί να είναι η λύση για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον Dr. Bruce Aylward πειραματικό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, αλλά και των SARS και MERS, ξεκινά να δοκιμάζεται σε ασθενείς στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο φάρμακο δείχνει μέχρι στιγμής να είναι αποτελεσματικό κατά του Covid-19 και αν προχωρήσουν οι κλινικές δοκιμές, τότε υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες, αυτό να είναι η πρώτη θεραπεία για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Ακόμα τέσσερις νεκροί στην Ιταλία - 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο Dr. Aylward σημείωσε πως το φάρμακο έχει ήδη δοκιμαστεί σε δύο διαφορετικές μελέτες που έγιναν στην Ουχάν, στο επίκεντρο δηλαδή της επιδημίας. 

Κορωνοϊός: Αρνητικός στον ιό ο ναυτικός που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία»

Οι δύο μελέτες θα διεξαχθούν από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το φάρμακο θα δοκιμαστεί σε ασθενείς που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα, αλλά και σε άλλους που εμφανίζουν ελαφρύτερα. 

Κορωνοϊός: Τι αγοράζουν οι Κινέζοι για να μην... πλήττουν στο σπίτι;

Η συγκεκριμένη θεραπεία θα δοκιμαστεί ταυτόχρονα σε 50 διαφορετικές περιοχές παγκοσμίως, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιλεγεί οι κατάλληλοι ασθενείς που θα ενταχθούν στη μελέτη. 

Πάντως στην Κίνα, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά και τα θύματα εμφανίζουν μείωση, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου η εξάπλωση του ιού γίνεται όλο και μεγαλύτερη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top