Πορτοφόλι, κραγιόν και τσάντα μετατρέπονται σε «όπλα» κατά των βιασμών

Τα gadgets Ινδού εφευρέτη που γίνονται σύμμαχος για τις γυναίκες

Δείτε στο video του Ruptly πώς λειτουργούν

Κραγιόν, τσάντα και πορτοφόλι. Αυτά τα τρία πολύ βασικά αξεσουάρ που σχεδόν κάθε γυναίκα κουβαλά πάνω της, μετατράπηκαν σε «όπλα» κατά της σεξουαλικής βίας και των επιθέσεων.

Εμπνευστής των gadgets ασφαλείας ο Shyam Chaurasia, από την πόλη Varanasi της Ινδίας, μίας χώρας η οποία «υποφέρει» από τα χιλιάδες και πολύ άγρια περιστατικά βιασμών που τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε δολοφονίες των θυμάτων.

Ο εφευρέτης των βοηθητικών gadgets εξήγησε πώς λειτουργούν τονίζοντας πως δεν απευθύνονται μόνο στις γυναίκες της Ινδίας αλλά σε όλες τις γυναίκες εν δυνάμει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως θα δείτε και στο video του Ruptly, το κραγιόν, η τσάντα και το πορτοφόλι είναι εξοπλισμένα με Bluetooth. Έτσι αν μία γυναίκα βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν έχει κινητό μαζί της, μπορεί για παράδειγμα να πατήσει ένα κουμπί στο κραγιόν και αυτό θα καλέσει αμέσως την υπηρεσία 112, δείχνοντας την τοποθεσία της ώστε να μπορέσει να φτάσει εγκαίρως η αστυνομία.

Επίσης για να καθυστερήσει κι άλλο τον επίδοξο βιαστή ή κακοποιό, το άσφαιρο gadget «πυροβολεί» στον αέρα, βγάζοντας έναν δυνατό θόρυβο αλλά και πυρίτιδα, προκειμένου να τρομάξει τον δράστη αλλά και να  ειδοποιήσει όσους βρίσκονται κοντά για τον κίνδυνο που διατρέχει η εκάστοτε γυναίκα.

Να σημειωθεί πως οι σεξουαλικές επιθέσεις στην Ινδία κοντεύουν να πάρουν τη μορφή πανδημίας, καθώς έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 17 χρόνια.

Οι βιασμοί θεωρούνται ως ένα από τα συνεχώς αυξανόμενα εγκλήματα στη χώρα με αύξηση 103% από το 2001 έως και το 2017, ξεκινώντας από τους 16.075 και φτάνοντας τους 32.559 αντίστοιχα. Τι σημαίνει αυτό; ότι Κάθε μέρα το 2017 σημειώνονταν περίπου 90 βιασμοί.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως στην Ινδία μία γυναίκα βιάζεται κάθε 16 λεπτά, με πολλούς να αναφέρουν πως πρόκειται για την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες.

Το 93% των βιασμών το 2017 έγινε από δράστες που ήταν γνωστοί των θυμάτων (μέλη της οικογένειας, φίλοι, γείτονες, εργοδότες αλλά και online φίλοι).

Να αναφέρουμε τέλος πως στα δικαστήρια εκκρεμούν περίπου 130.000 υποθέσεις βιασμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top