Έξαλλος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ - Μπλοκάρουν το πρόγραμμα των F-35

«Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!»

Τραμπ - Ερντογάν

Αντίθετος στην απόφαση των ΗΠΑ να μπλοκάρουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και να άρουν το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Reuters.

Al Jazeera: H Λιβύη δέχτηκε την αποστολή Τούρκων στρατιωτών

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Άκσοϊ, αντέδρασε στις αποφάσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ που μπλοκάρει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και τόνισε πως καταδικάζει την απόφαση αυτή.

Ασταμάτητος ο Ερντογάν: Προανήγγειλε γεωτρήσεις σε Κρήτη και Καστελόριζο

«Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αρχικά, υποβαθμίζουν τoκύρος τους τους και χάνουν την   αξιοπιστία τους όταν γίνονται εργαλείο στις προσπάθειες κάποιων συναδέλφων τους να μειώσουν την έννοια της συμμαχίας. Με την προσπάθεια να αποτρέψουν άδικα, τη μεταφορά αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, καθώς και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού νησιού όπως τις δυνατότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι κύκλοι αυτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι οι προσπάθειές τους καταστρέφουν πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής» δήλωσε ο Άκσοϊ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top