Βραζιλία: Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο - Νεκρός ο Έλληνας πλοίαρχος

Έλληνες τα 9 από τα 27 μέλη του πληρώματος- Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή Γκουάιμπα της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 40χρονου Έλληνα πλοιάρχου. H είδηση έγινε γνωστή μετά από επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Απαγωγή Έλληνα ναυτικού: Ξεκίνησαν οι επαφές με τους «Μαύρους Δαίμονες»

Όπως αναφέρεται, η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαινε 27μελές πλήρωμα - οι 9 Έλληνες- , ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος. Το πλήρωμα έσβησε τη φωτιά, ωστόσο ο πλοίαρχος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εκδήλωση πυρκαγιάς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο υπό ελληνική σημαία Φ/Γ “ORE SUDBURY” Ν.Π. 10723, στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας, καθώς και για τον θάνατο του 40χρονου Έλληνα Πλοιάρχου.

Στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν είκοσι επτά 27 μέλη πληρώματος, εκ των οποίων, εννέα (09) Έλληνες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος του πλοίου, κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ίδια μέσα, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 40χρονος Έλληνας Πλοίαρχος.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός άλλου μέλους πληρώματος, δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές Αρχές»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top