Απειλές από Ακάρ: «Θα κάνουμε στους Κύπριους ό,τι και πριν 45 χρόνια!»

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα για το προσφυγικό

Νέα πρόκληση από το Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απειλεί λέγοντας ότι η Τουρκία δε θα διστάσει τα επαναλάβει τα όσα έγιναν στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ζητώντας να σταματήσει τον εκβιασμό μέσω του προσφυγικού.

«Όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε  και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας». Απύθμενο θράσος από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας. Την ώρα που οι Τουρκοκύπριοι έκαναν παρελάσεις και γιόρταζαν με τυμπανοκρουσίες τα 36 χρόνια από την ίδρυση του Ψευδοκράτους, ο Χουλουσί Ακάρ διεμήνυε ότι η Τουρκία δε θα μείνει σε απραξία αν χρειαστεί. Ακραία ήταν και η εμφάνιση του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος παρήλασε επάνω σε κάντιλακ.

Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία να σταματήσει τους εκβιασμούς μέσω του Προσφυγικού»

Σκληρή απάντηση στην Άγκυρα δίνει ο Έλληνας Υπουργός, καλώντας τη να σταματήσει τους εκβιασμούς μέσω του προσφυγικού. «Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί και όπως όλοι μας πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε.

Αποσιωπούν τις δικές τους παραβιάσες

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατία, Ιωάννης Μπαλτζώης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και την Άννα Σανοζίδου, εξηγεί ότι η Τουρκία συνεχίζει τον υδριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας: «Διαστρεβλώνουν την αλήθεια, κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση του εναερίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν πρόκειται για  συμφωνημένες ασκήσεις μεταξύ δύο ανεξάρτητων χωρών (Ελλάδος και Κύπρου), αποσιωπώντας τις δικές τους χιλιάδες παράνομες παραβιάσεις και παραβάσεις του Ελληνικού Εναερίου Χώρου ετησίως και τις υπερπτήσεις των επί του εναερίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top