Κίνα: 13χρονος βίασε και σκότωσε 10χρονη αλλά δεν μπορεί να καταδικαστεί

«Προστατεύουν τον δαίμονα»

αγόρι και κορίτσι

Σάλος έχει προκληθεί στην Κίνα μετά τον βιασμό και την άγρια δολοφονία ενός κοριτσιού 10 ετών από έναν 13χρονο.

Το έγκλημα έγινε στις 20 Οκτωβρίου, όταν ο αδερφός της ανήλικης την άφησε στο μάθημα ζωγραφικής της και έφυγε. Από τότε κανείς δεν την ξαναείδε ζωντανή.

Όταν η 10χρονη δεν επέστρεψε στο σπίτι, οι γονείς της άρχισαν να την αναζητούν απελπισμένα. Τελικά βρήκαν το πτώμα της πεταμένο κοντά στο σπίτι τους. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία συνέλαβε έναν 13χρονο για το έγκλημα. Ο ανήλικος μετά από ανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε τη φρικτή δολοφονία.

Ο πατέρας της 10χρονης μιλώντας στο Jinyun News, αποκάλυψε πως ο 13χρονος πήγε την κόρη του στο σπίτι του, την κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια ξεφορτώθηκε τη σορό της σε δασώδη περιοχή.

«Προστατεύουν τον δαίμονα»

Παρά την αγριότητα του εγκλήματος, ο ποινικός κώδικας στην Κίνα δεν προβλέπει την καταδίκη του 13χρονου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο, όσοι είναι 14 ετών δεν μπορούν να καταδικαστούν ως εγκληματίες και κατά συνέπεια να φυλακιστούν. Αντ΄αυτού είτε επιστρέφονται στους γονείς τους ή σπανιότερα τους στέλνουν σε ιδρύματα και ειδικές κοινωνικές δομές για να συνετιστούν.

Ο 13χρονος μετά τη δολοφονία εστάλη σε ειδικό κέντρο επανένταξης, όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι κάτοικοι της περιοχής Dalian είναι εξοργισμένοι, ενώ έχει ανοίξει ολόκληρη κουβέντα για το αν τελικά πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ανήλικοι που διαπράττουν άγρια εγκλήματα. Πολλοί αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές «προστατεύουν τον δαίμονα» και ότι «το κοριτσάκι είναι νεκρό, αλλά αυτός θα μπορεί σε τρία χρόνια να ξαναρχίσει τη ζωή του».

Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτός ο «διάλογος» στην Κίνα. Τον Μάριο του 2019 ένας 13χρονος σκότωσε τη μητέρα του μετά από διαφωνία που είχαν. Τον έστειλαν πίσω σπίτι με φύλαξη μέχρι να αποφασίσει το κράτος την τύχη του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένα άλλο αγόρι 12 ετών μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του. Μετά από εννέα μέρες του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σχολείο του. Τον ίδιο μήνα, ένα άλλο 13χρονο αγόρι ομολόγησε στην αστυνομία πως δολοφόνησε και τους δύο γονείς του με σφυρί. Επίσης αφέθηκε ελεύθερο και του επετράπη να επιστρέψει στο σχολείο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top