Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκαν οι φωτιές- «Μαδρίτη βοήθησέ μας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της εάν χρειαστεί»

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ζήτησε τη συνδρομή των αρχών της Ισπανίας -με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών- για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές που αναζωπυρώθηκαν ξανά χθες βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων σε κεντρική περιοχή της χώρας της Ιβηρικής.

Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Εννιά τραυματίες

Οι φωτιές στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους πριν από δύο χρόνια. Η Λισαβόνα ζήτησε τη συνδρομή της Μαδρίτης, η οποία ανταποκρίθηκε και στέλνει «δύο βαριά αμφίβια αεροσκάφη» που επρόκειτο να είναι διαθέσιμα αργά χθες βράδυ, ενημέρωσε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της εάν χρειαστεί», διαβεβαίωσε από την πλευρά της η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πυρκαγιά είχε «πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο το πρωί», αλλά «οι ατμοσφαιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν» την πλήρη κατάσβεσή της, εξήγησε σε εκπροσώπους του Τύπου ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η φωτιά οδεύει να αποδυναμωθεί «κατά τι», σημείωσε από τη δική του πλευρά ο Πέντρο Νούνες, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η κατάσταση «εκτυλίσσεται ευνοϊκά», με την έννοια πως δεν απειλούνται πλέον σπίτια. Οι δασικές πυρκαγιές, που θεωρούνταν «ελεγχόμενες κατά 90%» χθες το πρωί, ενισχύθηκαν από τις ριπές ανέμων από διαφορετικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top