Κύπρος: Τραγωδία αν έπεφτε ο πύραυλος σε κατοικημένη περιοχή

Αποστολάκης: Κίνδυνος "ατυχήματος" από τη συσσωρευμένη ένταση

Ρωσικής κατασκευής ήταν ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Συρία, έχασε τον στόχο του έπεσε στα κατεχόμενα τα ξημερώματα της Δευτέρας.   Οι Τούρκοι διαβεβαιώνουν πώς δεν έχουν σχέση με τις ισχυρές εκρήξεις που ταρακούνησαν ολόκληρη τη Λευκωσία. 

Εκρήξεις στα κατεχόμενα – Συντριβή άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου

O πύραυλος S-200 συνετρίβη 20 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της Λευκωσίας, στον Πενταδάκτυλο. Ο εκκωφαντικός ήχος των εκρήξεων ακούστηκε μέχρι τη Λάρνακα.

«Αν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή, το εκρηκτικό κύμα θα εκτονωνόταν στα κτίρια οπότε αντιλαμβάνεστε ότι οι ζημιές θα ήταν τεράστιες  και ασφαλώς και θα υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες. Θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς. 

Εντοπίστηκαν κι άλλα συντρίμμια

Κομμάτια του πυραύλου  με επιγραφές στα ρωσικά έχουν βρεθεί στον Κορνόκηπο. Σύμφωνα με τα μέσα του ψευδοκράτους τα  μεταλλικά συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε μια περιοχή έκτασης τουλάχιστον 300 μέτρων. 

Τουρκία: Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν συνεχίζει τους ενεργειακούς τσαμπουκάδες. Το «Γιαβούζ» έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της Μερσίνας. Κατευθύνεται προς την Καρπασία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία. 

«Ναι, είμαστε εκείνοι που θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με όλους τους γείτονες. Εκείνοι, όμως, οφείλουν να σεβασθούν διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθούν τα σύνορα, το έδαφος, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνέχισε, επισημαίνοντας πως «σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ερντογάν σε Μακρόν: «Εσύ δεν μπορείς να μιλάς για την Κύπρο

Ο Τούρκος πρόεδρος διατυμπανίζει στους τούρκους δημοσιογράφους πώς στην σύνοδο των G-20 , τράβηξε το αυτί του Εμανουέλ Μακρόν λέγοντάς του «Εσύ δεν μπορείς να μιλάς για την Κύπρο».  Επίσης , καυχιέται ότι σε λιγότερο από 10 μέρες θα φτάσει στη Τουρκία η πρώτη συστοιχία S400 .

Αποστολάκης: Κίνδυνος ατυχήματος από τη συσσωρευμένη ένταση  

Την ίδια ώρα ο Υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλά για κίνδυνο ατυχήματος.

«Αποτελεί πεποίθησή μου ότι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας πρέπει να μείνει ανοιχτός. Επιδιώκουμε την  ύφεση της έντασης, καθώς όπως λέω πάντα η συσσώρευση έντασης εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος και ενέχει την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top