«Κύμα» συμπαράστασης για τις τρεις αδελφές που σκότωσαν τον πατέρα τους

Τις κακοποιούσε καθημερινά και ασελγούσε σε βάρος τους

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Ρωσία η απόφαση του δικαστηρίου για την επιβολή ποινών στις τρεις αδελφές που σκότωσαν τον πατέρα τους μετά από χρόνια φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης. 

Οι Maria, Angelina και Krestina Khachaturyan χτύπησαν και μαχαίρωσαν τον περασμένο Ιούλιο τον 57χρονο πατέρα τους, Mikhail, την ώρα που εκείνος κοιμόταν σε πολυθρόνα στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα. 

Οι τρεις αδελφές τότε ήταν 17, 18 και 19 ετών αντίστοιχα. Μετά τη δολοφονία του πατέρα τους πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και ομολόγησαν την πράξη τους, ισχυριζόμενες ότι η ζωή τους ήταν σε κίνδυνο. 

Μετά από αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας τους, τις κακοποιούσε καθημερινά, ενώ συχνά τις ανάγκαζε και σε σεξουαλικές πράξεις. 

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αδελφές έπεφταν καθημερινά θύματα φυσικής κακοποίησης με ξύλο από τον πατέρα τους ο οποίος συχνά τους υποχρέωνε και σε σεξουαλικές πράξεις. Αυτό είχε συμβεί και την ημέρα της δολοφονίας. Ο 57χρονος πατέρας τους τις είχε κλειδώσει σε ένα δωμάτιο και ασελγούσε πάνω τους, ρίχνοντάς τους σπρέι πιπεριού. 

Η μητέρα τους, Aurelia Dunduk, δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι ο Mikhail Khachaturyan, κακοποιούσε και εκείνη. Ο πρώην σύζυγός της τη χτυπούσε με ρόπαλο του baseball πριν τελικά την πετάξει έξω από το σπίτι το 2016. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε αρνηθεί να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην συζύγου της, ο οποίος μάλιστα απειλούσε τις τρεις κόρες τους ότι θα σκότωνε τη μητέρα τους, αν πήγαιναν να μείνουν μαζί της. 

Οι δικηγόροι των τριών κοριτσιών υποστηρίζουν ότι ο 57χρονος τις είχε μεγαλώσει με τέτοιον τρόπο ώστε να θεωρούν τους εαυτούς τους ως σκλάβες.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν πλέον τα κορίτσια είναι αυτή του φόνου εκ προμελέτης με τις δύο ενήλικες να αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια και την μικρότερη έως 10 χρόνια.

Η απαγγελία των κατηγοριών έχει προκαλέσει καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας της αστυνομίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε ρωσικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 80% όλων των γυναικών που καταδικάστηκαν για δολοφονία στη Ρωσία είχαν προηγουμένως κακοποιηθεί. Σύμφωνα με  ομάδες που ασχολούνται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον 16 εκατομμύρια γυναίκες αντιμετωπίζουν ετησίως ενδοοικογενειακή βία στη Ρωσία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top