Tηλεφώνησε για βόμβα σε αεροσκάφος για να μην συναντήσει τους γονείς του

Ήθελε να αποφύγει τους καυγάδες για τη ζωή που έκανε

αεροπλάνο της EasyJet

Ήθελε να αποτρέψει πάση θυσία την επίσκεψη των γονιών του στην πόλη που σπούδαζε και για να το πετύχει δε δίστασε να φτάσει σε ακραία μέσα. Ο λόγος για έναν 23χρονο Γάλλο φοιτητή, ο οποίος πήρε τηλέφωνο για βόμβα σε αεροσκάφος με το οποίο θα ταξίδευαν οι γονείς του, για να ακυρώσει το ταξίδι τους. 

Ο νεαρός τον περασμένο Ιανουάριο τηλεφώνησε στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν και προειδοποίησε ότι σε πτήση της EasyJet προς την πόλη Ρεν έχει μπει βόμβα. 

«Ακούστε με προσεκτικά, το αεροπλάνο της EasyJet από τη Λιόν για τη Ρεν δε θα απογειωθεί, διαφορετικά θα ανατιναχθεί», είπε.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε 150 επιβάτες επέστρεψε αμέσως στη Λιόν και άλλες δώδεκα πτήσει καθυστέρησαν, λόγω των ερευνών για την ανύπαρκτη βόμβα. Μάλιστα αεροσκάφος της Lufthansa που επρόκειτο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά, προσγειώθηκε στη Γενεύη. 

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του 23χρονο. Οι αρχές τον εντόπισαν γρήγορα, αφού είχε κάνει τηλεφώνημα από το κινητό του τηλέφωνο και συνελήφθη, μόλις οι γονείς του έφτασαν στη Ρεν. 

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν πίστευε πως θα γινόταν τόσο μεγάλη φασαρία, ενώ το δικαστήριο τον καταδίκασε την Τρίτη σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή. Ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ συνολικά.

Σε ερώτηση μάλιστα του δικαστή γιατί δεν ήθελε να τον επισκεφτούν οι γονείς του εκείνος απάντησε:

«Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Όταν δεν είχα μαθήματα, περνούσα τη μέρα μου καπνίζοντας κάνναβη».

Οι γονείς του φοιτητή Νομικής γνώριζαν ότι ήταν εθισμένος στην κάνναβη και αυτός ήταν ο μόνιμος λόγος των καυγάδων τους. Ταυτόχρονα, όπως είπε ήθελε να αποφύγει την αντιπαράθεση και για την... ακαταστασία που επικρατούσε στο σπίτι του.

Ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και να γίνει δικηγόρος. Πρόσφατα άρχισε και πάλι να μιλά με τους γονείς του, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top