Ψάρια κολυμπούν στους θαλάμους πλημμυρισμένου νοσοκομείου

Σφοδρές βροχοπτώσεις από τον μουσώνα στην Ινδία

Απίστευτες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Ινδία. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε ο μουσώνας είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πανεπιστημιακό νοσοκομείο και ψάρια να κολυμπούν στους διαδρόμους και στους θαλάμους εντατικής νοσηλείας.

Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο του κρατιδίου Μπιχάρ, στη βορειοανατολική Ινδία.

Οι ασθενείς βλέποντας το νερό να μπαίνει στους θαλάμους, οχυρώθηκαν όπως όπως στα κρεβάτια τους περιμένοντας να περάσει ο χείμαρρος.

Μάλιστα, ο συγγενής ενός ασθενή έπιασε ένα ψάρι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το νερό να έχει φθάσει μέχρι τα γόνατα των γιατρών που φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε κλίνες το ύψος των οποίων έχει ρυθμιστεί αρκετά ψηλά από το πάτωμα. Ορισμένοι ασθενείς απομακρύνθηκαν από τον θάλαμο, ενώ το προσωπικό απασχολείτο με την άντληση του νερού που είχε εισχωρήσει ήδη στον ιατρικό εξοπλισμό.

Το περιστατικό δείχνει τα προβλήματα που αναδεικνύονται για τις υποδομές της χώρας από το πέρασμα ενός μουσώνα που σπέρνει κάθε χρόνο τον θάνατο και την καταστροφή.  Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κατοικίες πλημμυρίζουν σε τακτική βάση. 

Από τον Μάιο, 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περισσότερο από ένα εκατομμύριο  κατοίκους. Μόνο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, που βρίσκεται δυτικά του Μπιχάρ, η κατάρρευση σπιτιών και τοίχων ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 80 άνθρωποι από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον τοπικό εκπρόσωπο της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top