Προκλητικός ο Γιλντιρίμ: «Να μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στο Αιγαίο»

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει “σας ευχαριστώ”»

«Δε θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και κάλεσε «αυτούς που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου» να μη βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 (που έγινε η καταστροφή της Σμύρνης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τουρκικά τα Ίμια» σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών – «Να μετράει τα λόγια της η Άγκυρα» απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σε ομιλία του σε τελετή εγκαινίων κρατικού νοσοκομείου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι κομμάτι της Ευρώπης και ότι ο στόχος για ένταξη στην ΕΕ συνεχίζεται:

«Γι αυτό καταβάλλουμε προσπάθειες αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε την ίδια ειλικρίνεια από τους φίλους μας Ευρωπαίους».

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει «σας ευχαριστώ» υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου» κατέληξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top