Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροπλάνο στην Κύπρο πριν από 38 χρόνια

Είχαν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροπλάνο στην Κύπρο πριν από 38 χρόνια

​Τρόμο έχει προκαλέσει η είδηση ότι αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στην Λάρνακα της Κύπρου λόγω αεροπειρατείας.

Οι Κυπριακές Αρχές είναι στο πόδι και προσπαθούν να σώσουν τους 81 επιβάτες χωρίς να χυθεί αίμα! Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο… Στις 18 Φεβρουαρίου του 1978 δύο Άραβες αντάρτες κατέλαβαν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών στην Λάρνακα της Κύπρου.

img_0094.jpg
Μία μέρα αργότερα, Αιγύπτιοι κομάντος προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το σκάφος, χωρίς όμως να τους έχει δοθεί άδεια από τις κυπριακές αρχές κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές. Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είχαν φτάσει σε σημείο που όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου η απελευθέρωση των ομήρων αλλά και η παράδοση των δραστών.

img_0115.jpg
Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι κομάντος είχαν έλθει για να πάρουν κεφάλια. Η Κυπριακή Φρουρά αντ��στάθηκε και ζήτησε να φύγουν. Εκείνοι δεν δέχτηκαν και κινήθηκαν εναντίον του αεροπλάνου.

Τότε ξεκίνησε η μάχη… Οι Κύπριοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους πριν προλάβουν να επιτεθούν στο αεροπλάνο. Οι Αιγύπτιοι κομάντος απάντησαν με πυροβολισμούς και για 45 λεπτά επικρατούσε ο απόλυτος πανικός με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Τραγικός απολογισμός της μάχης… 15 Αιγύπτιοι και ένας υπάλληλος του αεροδρομίου πέθαναν.

θυφκ.jpg
Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις των δυο χωρών (Αιγύπτου- Κύπρου), οι οποίες αποκαταστάθηκαν πριν λίγα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top