Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ταραχές στην Ουκρανία

Επιμένουν στην παραίτηση Γιανουκόβιτς οι διαδηλωτές

Αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέρμα, εμφανίζονται οι διαδηλωτές στο Κίεβο της Ουκρανίας, οι οποίοι εξακολουθούν να διαδηλώνουν παρά το τσουχτερό κρύο, θεωρώντας ότι μόνο με την παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς μπορεί να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι διαδηλώσεις επαναλαμβάνονται σήμερα Κυριακή, με αμείωτη ένταση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως δεν φαίνεται να συμφωνεί με την αμερικανική άποψη ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην ουκρανική κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, στον απεσταλμένο του euronews στο Μόναχο.

Συζητούμε με την αντιπολίτευση τόσο εδώ στο Μόναχο, όσο και στην Ουκρανία, για όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους στηρίξουμε. Και συχνά είναι λάθος να επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο σε μια άποψη για το είδος της στήρι��ης που μπορούμε να παρέχουμε στους Ουκρανούς πολίτες. Είναι σημαντικό πάνω από όλα να τερματιστεί η βία στην Ουκρανία, και να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος. Να εξεταστούν τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης και του ρόλου του κοινοβουλίου, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν ελπίδα στη διαφάνεια και να είναι ανοιχτοί στη διαδικασία, δηλώνει η Κάθριν Άστον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top