Πανελλήνιες 2024: Συμβουλές για «έξυπνη» συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

«Επαγγελματικές ευκαιρίες υπάρχουν πάντοτε»

Ο Κωνσταντίνος Χατζητέγας από τα Φροντηστήρια Πουκαμισάς μιλά στο star.gr για τα μηχανογραφικά 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων 2024, οι υποψήφιοι καλούνται να ετοιμάσουν σιγά σιγά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Το υπουργείο Παιδείας δεν δώσει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση, όμως βάσει σχεδιασμού, η κατάθεση των μηχανογραφικών των υποψηφίων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Πανελλήνιες 2024: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Να σημειωθεί ότι όλοι όσοι έδωσαν Πανελλήνιες περιμένουν και την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), η οποία θα αποτελέσει μπούσουλα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. 

«Οδηγίες συμπλήρωσης του μηχανογραφικού είναι πρώτον να εξαντλήσουν οι υποψήφιοι όλες τις δυνατότητες που θα τους δώσει το μηχανογραφικό. Θα πρέπει να ιεραρχήσουν τις επιθυμίες τους, να βάλουν με φθίνουσα σειρά επιθυμίας τις σχολές, να μην επηρεαστούν από τις βάσεις των προηγούμενων ετών γιατί πάντα η ζήτηση διαφοροποιείται από χρόνο σε χρόνο και να συμπληρώσουν όλες τις σχολές που έχουν στη διάθεσή τους», λέει στο Star.gr ο Κωνσταντίνος Χατζητέγας από τα Φροντηστήρια Πουκαμισάς. 

Πανελλήνιες 2024: Η Βαρβάρα συγκέντρωσε 19.180 μόρια - Πώς τα κατάφερε

Πανελλήνιες 2024: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι όσον αφορά τα μηχανογραφικά 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, οι μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων δε θα πρέπει να διστάσουν να δηλώσουν σχολές και στην επαρχία. 

«Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, φημολογείται αναδιάρθρωση τμημάτων. Μπορεί για παράδειγμα να περάσω σε ένα τμήμα στην περιφέρεια κι αυτό το τμήμα να αναδομηθεί ουσιαστικά και να ενσωματωθεί σε κάποιο κεντρικό πανεπιστήμιο. Να αξιοποιήσουν, άρα, οι υποψήφιοι όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν μπροστά τους στο μηχανογραφικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας. Ας μην πάμε στη λογική του αν δεν περάσω, δε με νοιάζει». 

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη ζήτηση, είναι αυτό που μας αρέσει»

Σχετικά με σχολές που έχουν να κάνουν με... επαγγέλματα του μέλλοντος, ο Κωνσταντίνος Χατζητέγας των φροντιστηρίων Πουκαμισάς είναι ξεκάθαρος. «Αυτό που έχει μεγαλύτερη ζήτηση, είναι αυτό που μας αρέσει. Οι υποψήφιοι οφείλουν να διαβάσουν πάρα πολύ προσεκτικά τα προγράμματα σπουδών και αν είναι ελκυστικά γι' αυτούς να δηλώσουν τις αντίστοιχες σχολές»

«Επαγγελματικές ευκαιρίες υπάρχουν πάντοτε. Οι προπτυχιακές σπουδές δεν καθορίζουν πλέον τίποτα, το καθορίζουν τα μεταπτυχιακά και η εμπειρία που αποκτά κάποιος στη συνέχεια στην αγορά εργασίας, μιας που είναι κι αυτή ένα μικρό πανεπιστήμιο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top