Εκλογές 2023: Ορκίστηκε Πρόεδρος ο Τασούλας - Διαλύεται η Βουλή

Ανακηρύσσονται και επίσημα οι εκλογές για τις 25 Ιουνίου

Τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τασούλα, εξέλεξε εκ νέου ως πρόεδρο του Σώματος η Βουλή των Ελλήνων / Βίντεο: ΕΡΤ

Για την εκλογή του προεδρείου συνήλθεσήμερα η βραχύβια νέα Βουλή, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ενώ το απόγευμα θα Βουλή θα διαλυθεί με Προεδρικό Διάταγμα και η θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι και πάλι άδεια – Ζητώ ισχυρή εντολή

Με επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε προτείνει τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος επανεξελέγη με 270 ψήφους.

Βουλή: Ορκίζονται σήμερα οι νέοι βουλευτές για… μία ημέρα 

Υπέρ του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Σαρμάς στο Υπουργικό: Να εντοπίσετε τους κινδύνους στα Υπουργεία σας  

Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

«Η Βουλή αυτή είναι φευγαλέα» εξήγησε ο κ. Τασούλας, υποσχόμενος ότι θα υπηρετήσει την προετοιμασία της για την επόμενη, η οποία θα ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή της 25ης Ιουνίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχουμε τόσο σύντομη Βουλή στη μεταπολίτευση. Η προηγούμενη ήταν τον Μάιο του 2012, όταν και πάλι δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και οδηγήθηκαμε σε νέες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 

Επαναληπτικές εκλογές 25/6/2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top