Τζόκοβιτς: «Aποφάσισα να μην κάνω το εμβόλιο γιατί...»

Ο Σέρβος τενίστας εξηγεί τους λόγους που δεν εμβολιάζεται

Στην αρχική του απόφαση να μην εμβολιαστεί εμμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μπορεί αυτή του η απόφαση να τον εμπόδισε να συμμετέχει στο Australian Οpen o Σέρβος τενίστας ωστόσο εξήγησε στο BBC τον λόγο που είναι ανένδοτος.

Τζόκοβιτς: Πόσα εκατομμύρια έχασε μετά τον αποκλεισμό από την Αυστραλία

 

 «Ποτέ δεν ήμουν κατά των εμβολίων. Καταλαβαίνω ότι γίνεται μια παγκόσμια προσπάθεια για τη διαχείρηση του ιού και να έρθει επιτέλους το τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο εμβολιασμός είναι ίσως η μεγαλύτερη προσπάθεια. Το σέβομαι απόλυτα. Αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου. Για μένα αυτό είναι το βασικό, είναι πραγματικά η αρχή του να κατανοείς τι είναι σωστό και τι λάθος για σένα» δήλωσε ο Νόλε που θα χάσει και τουρνουά τένις της Καλιφόρνια, Indian Wells, καθώς για να συμμετάσχει θα πρέπει να δείξει πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στο Ντουμπάι μετά την απέλασή του από την Αυστραλία

Ο ίδιος, όπως είπε στην ίδια συνέντευξη ξέρει πως θα χάσει πολλά τουρνουά και πως αυτό θα έχει και οικονομικές συνέπειες για τον ίδιο ωστόσο ως επαγγελματίας αθλητής, πάντα εξέταζε προσεκτικά, αξιολογούσε ό,τι έρχεται από τα συμπληρώματα, τα τρόφιμα, το νερό, ο, τιδήποτε μπαίνει στο σώμα του ως καύσιμο.

« Με βάση όλες τις πληροφορίες που πήρα, αποφάσισα να μην κάνω το εμβόλιο. Κατανοώ τις συνέπειες της απόφασής μου. Μία από τις συνέπειες της απόφασής μου ήταν να μην πάω στην Αυστραλία, ήμουν έτοιμος να μην πάω. Καταλαβαίνω ότι αφού δεν έχω εμβολιαστεί σήμερα, δεν μπορώ να ταξιδέψω στα περισσότερα τουρνουά. Αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω» κατέληξε ο Σέρβος τενίστας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top