Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος!

«Γύρνα στην πατρίδα σου», του είπε πολιτικός – τι απάντησε ο ίδιος

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος!

Να γυρίσει εκεί απ’ όπου ήρθαν οι γονείς του, δηλαδή στην Ελλάδα, συνέστησε στον Νικ Κύργιο πρώην Ολυμπιονίκης και πολιτικός της Αυστραλίας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και την άμεση αντίδραση του κορυφαίου τενίστα.

«Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ' όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο», είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ντόουν Φρέιζερ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του τενίστα να παρατήσει το 2ο σετ στον αγώνα με τον Ρισάρ Γκασκέ, στο Γουίμπλεντον.

Η ρατσιστική αντιμετώπιση της Φρέιζερ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η ίδια να βγει και να «μαζέψει» τις δηλώσεις της: «θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο».

«Πετάς τη ρακέτα είσαι παλιόπαιδο. Συζητάς για τους κανόνες είσαι ασεβής. Απογοητεύεσαι όταν χάνεις είσαι "χαλασμένος". Εκφράζεις τα συναισθήματά σου είσαι αλαζόνας. Καταφέρεσαι ρατσιστικά, είσαι θρύλος της Αυστραλίας», ήταν το σχόλιο - απάντηση, μέσω του Facebook, του νεαρού τενίστα.

Δείτε στο βίντεο τα σχόλια της Φρέιζερ για τον Κύργιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top