Με άλλα λόγια, ο Ρισάρ Γκασκέ πήρε τη ρεβάνς για την περσινή του ήττα στη βρετανική πρωτεύουσα από τον νεαρό Ελληνοαυστραλό στα πέντε σετ, νικώντας ο ίδιος φέτος με 7-5, 6-1, 6-7(7), 7-6(6) και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Στάνισλας Βαβρίνκα και Νταβίντ Γκοφίν.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, έχοντας βρεθεί με 0-30 πίσω στο δεύτερο γκέιμ, ο Κύργιος έδειξε εκνευρισμένος και δεν απαντούσε καν στα σερβίς του αντιπάλου του, αφήνοντας είτε την μπάλα να περάσει, είτε τη χτυπούσε απλά για να τη στείλει στο φιλέ.
Ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας του τένις είναι σαφής σε περιπτώσεις σαν αυτές: "Ένας παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για να κερδίσει ένα ματς όταν συμμετέχει σε τουρνουά Grand Slam. Τυχόν παραβίαση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 20.000 δολαρίων".
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.