Κοντονής: «Ξεπερνάμε τα προβλήματα και είμαστε σε καλό δρόμο»

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

 Κοντονής: «Ξεπερνάμε τα προβλήματα και είμαστε σε καλό δρόμο»

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης για θέματα της αρμοδιότητάς του παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό. Αναφέρθηκαν στα όσα παρέλαβαν από τους προκατόχους τους και στις δυσκολίες χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού από έναν προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει η προηγούμενη Βουλή, ενώ επεσήμαναν τα όσα πρόλαβαν να κάνουν στο τετράμηνο που ασκούν τα καθήκοντά τους.

«Την περίοδο αυτή που έχουμε αναλάβει με τον κ. Συναδινό, πρώτο μέλημα ήταν η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών. Είμαστε σε μια προ-Ολυμπιακή χρονιά. Θέλουν οι Ομοσπονδίες την καλύτερη δυνατή οργάνωση για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους αθλητές. Είναι κάτι δύσκολο και σύνθετο» είπε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής.

Και προσέθεσε: «Έχουμε να διαχειριστούμε πολύ λιγότερα χρήματα και αυτά είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή. Έπρεπε να γίνει και μια ανακατανομή των χρημάτων στις Ομοσπονδίες. Έγινε προσπάθεια από τις αρχές Φλεβάρη για να συμβεί αυτό και το πετύχαμε σε υψηλό ποσοστό. Κάποιοι έμειναν παραπονεμένοι, αλλά το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να προσδιορίσουμε ως άμεση χρηματοδότηση το 40% κάθε Ομοσπονδίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σε πολλές Ομοσπονδίες, για μήνες ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και υπήρχαν και ζητήματα ποινικά σε κάποιες περιπτώσεις.
Ξεπερνάμε τα προβλήματα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών κέντρων, επεσήμανε: «Δώσαμε μια παράταση, διότι υπάρχει πρόβλημα και στόχος είναι να διορθώσουμε όλα τα ζητήματα. Τα χρόνια της μνημονιακής επέλασης υπήρξαν πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να τα φτιάξουμε. Τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα υπάρξει η τοποθέτηση νέων διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών κέντρων με ανθρώπους άξιους και τίμιους που θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους».

Και συνέχισε: «Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο αξιολόγησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών. Η αριστερά πιστεύει στην αξιολόγηση, ακριβώς γιατί θέλουμε να υπάρχουν βελτιώσεις. Ένα σύστημα που θα ελέγχει τις δράσεις τους για να μπορούμε να κάνουμε και καλύτερες υποδείξεις και να ανταποκρίνονται και τα χρήματα που δίνουμε. Όσο για το ποδόσφαιρο, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα. Ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να βρει ευρωπαϊκή λύση. Θα θέσουμε τα ζητήματα στην συνάντηση των υπουργών αθλητισμού για να υπάρξουν λύσεις. Είναι σημαντικό η Ε.Ε. να επανακαθορισεί τις θέσεις τις με τις ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες, για να είναι το έργο τους αποτελεσματικό και να λύνονται οι παθογένειες που υπάρχουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top