Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων φέτος ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Η UEFA απέρριψε τους φακέλους για τη χορήγηση αδειοδότησεων

​Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα μείνει φέτος ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η UEFA απέρριψε τους φακέλους που κατέθεσαν στην επιτροπή αδειοδότησεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Στο πράσινο στρατόπεδο αφήνουν αιχμές κατά της ΕΠΟ, την αρνητική εισήγηση της οποίας θεωρούν επί της ουσίας υπεύθυνη για τη μη χορήγηση της αδειοδότησης. Από την πλευρά της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι όποια ΠΑΕ θεωρεί ότι αδικήθηκε μπορεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του φακέλου της.

Πλέον ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ΠΑΣ ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης.

Ανακοίνωση ΕΠΟ:

"Σχετικά με θέματα αδειοδότησης που αφορούν τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής:

1.Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν εκδίδει άδειες. Κάνει τις εισηγήσεις του στις επιτροπές αδειοδότησης με βάση τα στοιχεία που οι ίδιες οι ΠΑΕ καταθέτουν στους φακέλους τους και οι ανεξάρτητες επιτροπές αποφασίζουν ανάλογα.

2.Οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός αδειοδοτήθηκαν σε δεύτερο βαθμό στο εσωτερικό, παρά την αντίθετη εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, τρανό δείγμα της ανεξάρτητης και κυριαρχικής λειτουργίας των επιτροπών.

3.Εισήγηση στο Adjudicatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA, το όργανο που αποφασίζει για το αν κάποιος σύλλογος δικαιούται να αδειοδοτηθεί, έκαναν οι ειδικοί του Investigatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA, οι οποίοι ήρθαν με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στην Αθήνα και εξέτασαν τα στοιχεία των φακέλων, που οι ίδιες οι ΠΑΕ κατέθεσαν. Μάλιστα, η απόφαση του A.C. του C.F.B.C., η οποία είναι οριστική, κοινοποιήθηκε, τόσο στη διοίκηση της UEFA και στο I.C. του C.F.C.B., όσο στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ και την ΕΠΟ.

4.Η Ομοσπονδία καλεί όποια ΠΑΕ θωρεί ότι αδικήθηκε να άρει εγγράφως την εμπιστευτικότητα και να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου της".

Ανακοίνωση ΠΑΟ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top