Οι φανατικοί της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το θάνατο της Θάτσερ!

Κρατάει χρόνια αυτή η έχθρα!

Σοκ έχουν προκαλέσει οι ακραίοι πανηγυρισμοί των φανατικών οπαδών της Λίβερπουλ, για το θάνατο της Θάτσερ. Πανηγυρισμοί που παραπέμπουν σε κατάκτηση τρόπαιου παρά σε θάνατο!
Ο λόγος είναι η πολιτική που ακολούθησε η Μάργκαρετ Θάτσερ κατά την πρωθυπουργία της, η οποία καταδίκασε το χουλιγκανισμό και «κυνήγησε» τους οπαδούς της λυσσαλέα.
Η αφορμή είχε δοθεί το 1985 στο Χέιζελ στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Γιουβέντους όταν 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από επεισόδια που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Τρία χρόνια μετά, η τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου 96 φίλοι της Λίβερπουλ πέθαναν από το συνωστισμό που δημιουργήθηκε στις εξέδρες ήταν το αποκορύφωμα.
Η μέχρι τότε μεγαλύτερη αγγλική ομάδα άρχισε να παίρνει την «κατιούσα», ενώ τα τραγικά συμβάντα της κόστισαν πέντε χρόνια αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πολλά χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει.
Η δικαίωση των οπαδών της Λίβερπουλ ήρθε πολύ αργά, 23 ολόκληρα χρόνια μετά, όταν οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και τελικά αθώωσαν την ομάδα και τους οπαδούς της, ενώ ευθύνες επιρρίφθηκαν στην αστυνομία, αφήνοντας αιχμές και για τις ενέργειες της Μάργκαρετ Θάτσερ και του επιτελείου της.
«We are going to have a party when maggie Thatcher dies», δηλαδή «Θα κάνουμε πάρτι όταν πεθάνει η Μάργκαρετ Θάτσερ» τραγουδούσαν παντού και πάντα οι οπαδοί της Λίβερπουλ, ενώ γνωστό είναι το πανό «Expose the lies before Thatcher dies», δηλαδή «Αποκαλύψτε τα ψέματα πριν πεθάνει η Θάτσερ» που υψωνόταν σε αρκετούς αγώνες της ομάδας. Σήμερα απ' ’ότι φαίνεται αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού με την είδηση του θανάτου της βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν!
Στο βίντεο βλέπετε μία από τις τελευταίες φορές που ακούστηκε το σύνθημα αυτό, πριν από μερικούς μήνες στον εκτός έδρας αγώνα κατά της Σάντερλαντ.
panigurismoi1.jpg

panigurismoi2.jpg

panigurismoi3.jpg

panigurismoi4.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top