Μουντιάλ 2022: Πλατινί και Σαρκοζί σε σκάνδαλο υπέρ του Κατάρ;

Γαλλικό περιοδικό δημοσιεύει στοιχεία ότι εξαγόρασαν τις ψήφους

Μου��τιάλ 2022: Πλατινί και Σαρκοζί σε σκάνδαλο υπέρ του Κατάρ;
​Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί σύμφωνα με το France Football, εμπλέκονται σε σκάνδαλο για την ψηφοφορία του Μουντιάλ 2022.

Όπως είναι γνωστό η διοργάνωση θα γίνει σε εννιά χρόνια στο Κατάρ και το France Football εμπλέκει τον Σαρκοζί και τον Πλατινί στο «Κατάργκεϊτ», όπως το χαρακτηρίζει. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως υπάρχει σκάνδαλο με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στην αραβική χώρα.
Το γαλλικό περιοδικό παρουσιάζει σε 20 σελίδες στοιχεία και ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι το Κατάρ ουσιαστικά εξαγόρασε τις ψήφους που χρειαζόταν από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για να πάρει την διοργάνωση του Μουντιάλ.
Ο Μισέλ Πλατινί εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος, δηλαδή ο ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Κατάρ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA είχε παρευρεθεί σε ένα δείπνο του Νικολά Σαρκοζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Σε αυτό το δείπνο οι τρεις άντρες αποφάσισαν να δώσουν την γαλλική ψήφο στο Κατάρ με τον Μισέλ Πλατινί να δηλώνει: «Μία ημέρα με κάλεσαν σε δείπνο από το προεδρικό μέγαρο, στο οποίο βρισκόταν και ο πρωθυπουργός του Κατάρ. Ο Σαρκοζί δεν μου ζήτησε ποτέ κατά τη διάρκεια του δείπνου να ψηφίσω για το Κατάρ. Γνώριζε ότι θα ήμουν αμερόληπτος και ότι θα ψήφιζα για όποιον ήθελα», ήταν τα λεγόμενα του παλαίμαχου άσου που ψήφισε τελικά το Κατάρ υποστηρίζοντας: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάει η διοργάνωση και σε κάποιο καινούριο μέρος του πλανήτη».

Υπενθυμίζουμε πως το Κατάρ πήρε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 14 ψήφους από τις 22 των μελών της εκτελεστικής επιτροπής, με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες να είναι οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top