Τσέζαρε Πραντέλι: "Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στις ακαδημίες των συλλόγων"

Τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας για την εθνική της χώρας του

​Την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στις ακαδημίες των συλλόγων τόνισε σε συνέντευξή του ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας μίλησε στη ραδιοφωνική εκπ��μπή «Αθλητικό πρωινό» και παραδέχτηκε πως η εθνική της χώρας του πρέπει να προχωρήσει σε ανανέωση, χωρίς ωστόσο να χάσει την ταυτότητά της.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουν ήδη ξεκινήσει και η εθνική Ιταλίας βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της, μαζί με τη Βουλγαρία, με 4 βαθμούς. Στόχος της «σκουάντρα ατζούρα» είναι η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά και η ανανέωση της ομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής της, Τσέζαρε Πραντέλι.

«Πρέπει να ανανεώσω την ομάδα αλλά ταυτόχρονα να μην διακινδυνεύσουμε την πρόκριση, ούτε και να χάσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Πρέπει να φτάσουμε στη Βραζιλία με μια ομάδα που θα συνδυάζει φρεσκάδα και εμπειρία. Είναι δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να έχω στο μ��αλό μου», σημείωσε ο Πραντέλι.

Αυτό σημαίνει πως παίκτες όπως ο Αντρέα Πίρλο ενδέχεται να μην κληθούν στη συνέχεια; «Μίλησα πρόσφατα με τον Πίρλο και κατάλαβα πως θέλει να παραμείνει σημείο αναφοράς της εθνικής. Αυτό σημαίνει πως επιθυμεί να λάβει μέρος στο Μουντιάλ, με την προϋπόθεση, φυσικά, να περάσουμε. Από κει και πέρα θα είναι ο ίδιος που θα μελετήσει με ηρεμία το μέλλον του και θα αποφασίσει τι θα κάνει», απάντησε ο Πραντέλι.

Η ανανέωση της εθνικής θα έρθει μέσα από την ανανέωση των συλλόγων. «Σωστό είναι αυτό. Πρέπει να βγουν νέα ταλέντα, που θα πάρουν παιχνίδια στις ομάδες τους και έπειτα θα επανδρώσουν την εθνική. Για να γίνει σωστή δουλειά, όμως, θα πρέπει οι ομάδες να ρίξουν χρήματα στις ακαδημίες. Πρέπει να κατανοήσουν πως κάνουν επένδυση, δεν χάνουν χρήματα, με αυτή την κίνηση. Απλά θα χρειαστεί υπομονή. Ελπίζω να την έχουν», τόνισε ο Πραντέλι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top